Yaparım benim projem bu yönde
1 milyon TL yi muhasebeci halledecek kasaya nakit yatırmayacağız diyorsun fakat yılda 150bin ayda 12500 yani günde 450 abone den bahsediyorsun.
Türknet 2002 yılında iss yetkisi aldı ve şuan 500bin abonesi var. Yani yılda 26bin abone yaptı. Günde 72 aboneye denk gelir. Ve bu adamların dialup, hosting vs. Geçmişleri var. Şirketi 2.kuşak yönetiyor ayrıca mit mezunu bir adam.
Şirketin minimum 1500 çalışanı var.
Millenicom yani eski adıyla doping. 2007 den beri sektörde ve 14 yılda 200 bin abone yaptı. Şuan socar grup tarafından işletiliyor.
Sermaye için 1milyonun yok ama yılda 150 bin aboneden bahsediyorsun. Ortalama 1 abonenin pazarlama gideri 200tl dir. Bu ay 12500 abone alırsan önümüzdeki ay 2.5milyon TL ödeme yapmam gerekir. Buna işletme giderleri, personel, internet maliyeti, tt ye ödenecek port parala, kurulum ücretleri vs. Hiç birşey dahil değil.
Bence hedefini ilk yıl için 1500 abone olarak güncellersen daha makul olabilir.