Hocam merhaba,
Kesinlikle girmenizi tavsiye etmiyorum. Biz trendyolda hepsiburadada etsy'de, ebay'de ve aliexpresste satış yapıyoruz. Ürünleri yok pahasına alıyoruz fakat yine de zorlanıyoruz. Size tavsiyem mala para bağlamadan dropshipping yapmanızdır. Kesinlikle trendyola ve hepsiburadaya girmeyin. Sermayeniz yoksa, bir ürünün piyasada satış fiyatı 50 TL iken siz bunu 10-15-20 TL'ye alamıyorsanız bu işi asla yapamazsınız. Alış fiyatının üzerine kârınızı koyup komisyon + kargo + Kdv koyduğunuzda 10 TL'lik bir ürün(maliyet) 50-60 TL oluyor. Kâr marjınız da çok az bir de. O yüzden oturun bilgisayarınızın başına şahıs şirketinizi kurup amazonda satılanı aliexpresste aliexpresste satılanı amazonda, etsy'de satılanı ebay'de alıp koyun bu şekilde para kazanabilirsiniz. Size tavsiyemdir. Kargo ücretlerini de alıcı öder yaparsanız kafanız ağrımaz. Bugün aliexpress'te bir satış yaptım. İlk satışımdı. Kargo ücreti 3-5 dolar çıkar sanıyordum bi çıktı 15 dolar. 1.60'da aliexpress kesti 3 dolar kaldı. 85 TL'ye sattığımız ayakkabı 3 dolara geldi yani. Bu benim hatamdı tabi

Ya da ürünün içine eklersiniz kargo ücretini free shipping yaparsınız. Ürün alayım elimde bekleteyim stok yapayım onu da trendyolda satayım işi yaş hocam. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. İadeler değişimler vs insanın belini büküyor. Bir de sattığınız ürün müşteriye teslim edildikten 14-21 gün sonra hesabınıza yatıyor. Nasıl para kazanırız peki böyle yerlerden. El işi yaparak bir şeyler üreterek olur hocam anca.
Bir de bu ürünleri satan rakipleriniz olacak. Adam yıllardır bu işi yaptığı için ürünün nerden alınacağını kimin ucuz sattığını biliyor. Bu bağlamda onlarla kesinlikle rekabet edemezsiniz. Siz X havlusunu 99 TL'ye 10 TL kârla satarken başka biri aynı havluyu 50-60 TL'ye satabilir. Bu da sizin canınızı yakacak ve acıtacaktır hocam.
bu arkadaşın dediği maliyetlere ilave olarak iade iihtimali için de ürünün üstüne pay koymanız gerekecek. ticarette olduğu gibi e-ticarette de üründen alırken kazanılıyor , bu hususa çok önem gösterin.