Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşadığımız dünyada kadavra sadece tıp biliminin geliştirilmesi için işe yarar. Onun dışında bir özelliği yok. (Çünkü ölü ve hiçbir şey tüketemez) Hiçbir odak müşterilerinin kadavra olmasını istemez. Ama kobay diyorsanız o konuda haklısınız. Kobay olarak kullanıldığımız doğru. Kobaylığımız yeni bir şey değil çok takılmayın ona. Biraz daha geniş düşünürseniz doğumumuzdan bu yana kobay olarak kullanıldığımızı anlarsınız. Facebook yeni bir şey dener bizden geri dönüş alır. Diğer şirketlerde benzerlerini yapar. Çikolata paketini şöyle yapınca satışlar %50 artıyor der. Logoya bağıran adam koyunca oyun daha çok oynanıyor der. Vs vs. Araştırma ve anket şirketleri zaten bizi denek olarak görüyor. Sözün kısası aşıdan önce de kobaydık sonra da kobayız. Eğer hiç kobay olmayacağım diyorsanız, o zaman farklı bir yol izlemeniz lazım. Biraz zordur. Ama o yolda da birileri sizi denek olarak kullanmayı başarır.
Aşı konusuna gelirsek farklı düşüncelere sahip birden fazla kişinin yazısını okuyup net bir sonuca kendiniz varabilirsiniz. En nihayetinde hayat sizin hayatınız. İstediğinizi yaparsınız. İyi forumlar.
Hocam zaten aşı oldum ben haftada 2 kere test yaptırmak çok ütopik bir hareket ve virüs kapacağım ise kesin (sırayı beklerken vs) sadece vücuduma enjekte edilmesin isterdim, elbette ürünlerin satışı için kullanılıyoruz kobay olarak fakat vücuda zarar gelmesinin geri dönüşü yok