Zamanında bu konuda bir tecrübe yaşamıştım, aklımda kalan kadarıyla size anlatmaya çalışayım hocam. Futbol için tişört tasarımları yaptığım zamanlar, bu şekilde baskı yaptırmak istedim. Çoğu baskıcı (küçük makinesi olan baskıcılar yada dijital baskı da olabilir) bu şekilde komple baskı yapamıyor, sadece tişörtün ortasına basabiliyor. Bu baskı tekniğinin farklı bir adı var, onlar önce kalıbı çıkartıyorlar, sonrada baskı yapıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam, bu tarz bir şey söylemişlerdi. Bu yüzden adet sayısı azsa çoğu yer baskıyı kabul etmiyor ve maliyet yüksek oluyor.
Üretim aşamasında mutlaka zorluk çıkacaktır, tasarımınızı kısıtlamaz fakat, fotoğraf shoplarda görüldüğü gibi gerçekte baskı yapıldığı zaman aynı tadı vermeyecektir hocam, bunu göz önünde bulundur.
Normal dijital baskıdan daha maliyetli bir iş olacak, buda bir kesin. Adet sayısı yükseldikçe bu işte maliyet azalıyor.
Yaklaşık 2 yıl önce, 100bin üzeri takipçili futbol sayfalarım mevcuttu, bu tarz bir tişört tasrım&satış işinie girişmek için takipçilerimin geri dönüşlerini aldım, herhalde yüzlerce satış yaparız diye düşündük, işe giriştik, beklenin %1i kadar satış anca yapabildik.
Tişört maliyeti, baskı, kargo, fatura vb. derken baya maliyetli bir noktaya geliyor hocam tekli ürün fiyatı. 1000 tane stok yapabilecek ve bu stoğu eritebileceğinizi düşünüyorsanız, gerçekten kar bırakabilir. Diğer durumda çok zor hocam. Hevesinizi kırmak istemem ama güzel bir araştırma değerlendirme yapıp girişmenizi tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.