1- Adamın yapması gereken şey bence düzgün dille arkadaşınızla ve ailesiyle düzgün dille konuşması gerekmeliydi. Daha sonra devlet kurumlarına başvurabilir eğer bu konuyla alakalı belediye yardım sağlayabilir mi? Bunu öğrenmeli ve araştırmalıdır.

2- Staj yapan arkadaşınıza başlıca geçmiş olsun, Allah şifa versin. Kendisinin yerinde olsam eğer maddi problemim yoksa bir yer tutardım geçici süreliğine airbnb vesaire (korona şartlarında nasıl bilemem)
maddi durumu sıkıntıdaysa oda devlet kurumlarına başvurmalı ve ailesinden destek almalıdır. Ek olarak bende riskli zamandayken evimde değil farklı bir şehirdeydim. Evimde olmadığımı ve başka bir evde olduğumu o ev sakinleriyle birlikte dışarı çıkmadığımızı beyan ettik ve bildirdik. Ancak her gün evimize polis gelmiş babamın dediği kadarıyla her gün 3 kişi 3'er bin tl den ceza yedik. Sonradan sildirdik ancak dikkat edilmesi gereken bir konu.

3- Adamın yaptığı şey saygısızlıktır. Etik kurallarına aykırıdır. Şahsi düşüncem istemiyorsan bile düzgün dille uyarabilirsin..