Wordpress sitenizin düşük hız performansıyla cezalandırılmaması için dikkat etmeniz gereken 2 önemli noktaya değinmek istiyorum.
Aynı zamanda sıralama kayıpları yaşatabilecek güvenlik risklerini de size aktarmak istiyorum.
Ve bu tehlikeleri gidermeniz için alternatif çözümler sunacağım.
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Yedekleme Eklentileri
Sitenizi gereksiz yere şişirdikleri ve dosyaları güvenli olmayan bir şekilde depoladıkları için kullanılmasını önermiyorum. Bu eklentilerin çoğu aynı zamanda yedekleme işlerini uygun olmayan zamanlarda çalıştırarak MySQL sorgularını yavaşlatır ve hatta sitenizde zaman aşımlarına neden olur.
Çözüm nedir?
Yedeklerinizi barındırıcınızdan almak. Bu kadar basit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------ - Site İçi Arama
Buradan saldırı alabilmeniz bile mümkün. İki çeşit tehdit var.
Birinci tehdit, sıralamanızı geri düşürecek uygunsuz arama terimlerin indexlenmesi sağlanarak yapılıyor.
Örneğin +18 yada illegal aramalar yapılabilir. Bu sorgu sayfaları kötü niyetli black hatçiler tarafından hiç istemediğiniz şekillerde kullanılabilir.
İkinci tehdit, sitenizi zaman aşımına uğratabilecek performans saldırıları olabilir. Ard arda yapılan binlerce arama, sayısız MySQL sorgusu demektir.
Tahmin edersiniz ki bu da sitenizde istemeyeceğiniz bir yük oluşturur. Hatta sitenizi zaman aşımına uğratıp hiç açılmaması bile sağlanabilir.
Sitenizin sıralamalarında sıradışı durumlar yaşadığınızda yada performansınızın dipleri gördüğü zamanlarda aklınızda bulundurmanız gerekiyor.
İşte bu yüzden site içi arama gerekmedikçe kullanılmamalı.
Gerekip gerekmediğini nasıl anlarsınız?
Sitenizin ısı haritasını yada ziyaretçi davranışlarını kontrol edin. Eğer ziyaretçileriniz site içi arama kullanmayı gerek görmüyor ve sadece gezinim yapmaktan yanaysa,
o zaman bunu kötü niyetli kişilerin amaçlarına alet etmenize gerek yok. Kapatın gitsin.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaybedenlerden olmamanız için yeni tehditleri ve çözümlerini sizlerle paylaşacağım. 
Saygılar ve sevgiler...