Dostum ABD ya da Kanada gitmeye çalıştığın zor ülkeler. Prosedür ve şartları ağır. Şahsen ben Kasım sonunda mevcut işimi bırakıp Almanya'ya yerleşiyorum. Kesin kararımı verdim o yüzden sana Almanya üzerinden örnek vereceğim;

1. Dil okulu için başvuru yapıp öğrenci vizesi ile gitmen gerekiyor.
2. Dil okulu süresince Mini Job yaparak para kazanabiliyor geçimini sağlayabiliyorsun. ( Ortalama aylık 75 Saat çalışarak 1000 Euro para kazanabilirsin Örnek: Lieferando)
3. Çalıştığın kurum senden memnun kalır ve çalışman için devam etmeni sağlarsa geçici oturum iznine çevirebiliyorsun öğrenci vizeni
4. Almanya'ya giderken Bloke Hesap açarak seni orada geçindirecek kadar para koymanı istiyor. Aylık belirli taksitler ile sana geri ödüyor.
5. Ortalama 1 odayı 300 - 450 euro arasında kiralayabilirsin aylık olarak.
6. Bu süreçler zorlu bir o kadar da yıpratıcı. Dil öğrenmen şart B1 seviyesi bir Almanca ile bulamayacağın iş yok ancak bu seviyeye gelebilmen minimum 1 yıl.
7. Eğer kalman kesinleşir artık iş ve kazanç sahibi isen Almanya'nın mavi kart verdiği yasadan yararlanabilirsin.

Ben çifte vatandaş olduğum için yukarıda ki hiç bir şart benim için geçerli değil. Ancak ben bile gittikten sonra minimum 2 yıl koydum önüme. Bu süreçte kurye, garsonluk yapıp dili öğrenip daha sonra IT alanında bir işe geçiş ortalama 2 sene. Ayrıca psikolojik olarak hazır olman gerekiyor. Orada elinden tutacak bir akraban ya da yakının yok ise yalnızlık en büyük düşmanın olacak.