serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapılan en büyük hata "KIYAS" tır.
.
Öncelikle bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak yaşadığım hayat gereği kıyaslamak zorundayım.
Ben İzmir'de yaşıyorum, yaya geçidinden geçerken dahi şöförleri uyarıyorum burası benim yol hakkım diye.
Ben kurallara insanların uymadığı ve saygısızlığın hat safhada olduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum.
Avrupada bu kurallar yasalar gereği güçlü korunuyor.
Bu basit bir örnek.
Benim burda en yüksek net kazanç yakaladığım dönem 8000-9000 TL arasıydı ve iş üretim + yatırım getirisi + freelance çalışmaydı 3 ayrı yerden geliyordu bu para. Çektiğim stressi bilemezsin çünkü sermaye koyup esnaflık yapıyoruz bir para döndürüyoruz. Ama gittiğim yer öylemi bir bisiklet veya bir araç ile aylık min 12.000 TL para kazanabileceğim, ne sermaye koyuyorum, ne stres var....

Ve istediğim alışverişi yapabileceğim etin kilo 20 zloty civarı, ben spor yapan biriyim Türkiye'de tavuk etinin kilosuna 40 TL veriyorum...Balık yemek istiyorum, ama o balığa aylık kazancımın ayda %20 sini vermek istemiyorum.
Ne yemek olarak Türkiye'de kazancımın karşılığı var.

Ne bir teknolojik cihaz olarak, drone almak istiyorum 15.000 TL , bu arada esnafım dedim ya bazen 5000 TL kazanıyoruz aylık sabit 8000 TL değil, ben 3 ay eşşek gibi çalışacağım ve 1 drone alacağım bu güzel değil dostum. Bu emeğime saygısızlık.
Orda 1 aylık emeğimle Drone alabileceğim.
Ayakkabı knk bak ayakkabı almak istiyorun nike air max retro modeli, 1800 TL, ben 5000 TL kazandığımda ayakkabıya maaşımın 3 te 1ini vermek istemiyorum aynı ayakkabı orda 600 zloty, ayda 5000 zloty kazanan birine maaşının 8 de 1'i

İstediğim şeyi yiyemeyeceksem, istediğim ayakkabı giyemeyeceksem, istediğimde seyahat edemeyeceksem ben niye Türkiye'de yaşıyorum? Kıyas yapmamak kabullenmektir. Avrupanın sevmediğiniz yanları olabilir ama bazı gerçekleri görmeliyiz. Lütfen bu gerçekleri azımsamayın, polonya'dan viyanaya gidiş dönüş bileti buldum 160 TL toplam git gel. Hadi Türkiye'den bir ülkeye 160 TL git gel yap hocam? şehir değiştirmek tek yönlü otobüsle 160 TL...

Daha yazmak istemiyorum çünkü bu ülkenin bizden aldıklarını söyleyince moralim bozuluyor.

KraLL54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Erasmus da Polonya'da bir okul kazanmıştım fakat üniversitedeki iş bilmezler yüzünden gidemedim, içimde hep uktedir, yolun açık olsun.
Sağol, bende üniversite bitireli 2 yıl oldu Lisans okurken Erasmus yapmadım diye üzülüyordum. Bu vesileyle gidebilcem ama Erasmusta çok iyi program hele ki hibeli gidiyorsan tadından yenmez, 2 dönem gitme hakkımız bile varmışta hep Üniversite okurken kaçırdık ah ah...