Avrupa ve farklı kıtalarda gezip dolaşmış biri olarak büyük hayaller kurmanı tavsiye etmem.
Hayatta her şeyin artısı olduğu gibi eksileri de bulunmakta.
Eksileri pek gözüne gelmez insanın ilk etapta ancak iyice düşünüp karar verdiğini düşünerek şimdiden istediğin gibi olmasını diliyorum.
Yapılan en büyük hata "KIYAS" tır.
Türkiye'de şu durum çok sıkıntılı ve sorunlu ama Avrupa'da çok kolay. Bu esasen hatalı bir bakış açısı olacaktır.
Türkiye'de sorunlar sıkıntılar ile Avrupa'da olan sorunlar sıkıntılar farklıdır.
Burada çok basit ve sıfır sorunla yaptığın bazı şeyler orada ciddi sıkıntı ve sorun yaratacaktır.
Bu tip durumlarda insanın istediği hayatı çok iyi belirlemesi lazım.
Önceliklerini belirlemek bu önceliklere neresi daha yakınsa orada yaşamak çok daha mutlu eder insanı.
Örnek olması bakımından ben Avrupa'da yaşayamam.
Gezip kaldığım onlarca ülke içinde hiç bir zaman burada olduğum kadar mutlu olamadım.
Arkadaşlarım, Akrabalarım yurt dışında daha mutlu yaşıyorlar.
Kim nerede mutlu olacaksa orada yaşamalı bu işin doğrusu ya da yanlışı yoktur.
Bu yüzden yaptığınız "sizin için" doğru olabilir ama önereceğiniz ve mutsuz edeceğiniz insanlarda olabilir.
Dikkat edersiniz muhakkak. Milletimiz özenmeye açıktır objektif olmayınca çabuk etkileniyorlar ve ciddi zarar görüyorlar.
İstediğin şeyin olması bakımından sana iyi şanslar ve çok mutlu bir yaşam dilerim.