Merhaba arkadaşlar,
Aliexpress'ten göre bazı ürünler belirledim ve toplu olarak alım yapmayı düşünüyorum(Türkiye'de satış amaçlı). Daha önce şahsi olarak değil de firma olarak gümrük vergilerini ödeyip Aliexpress'ten ithalat yapan arkadaşlar süreç hakkında bilgi verirse memnun olurum. Olumlu olumsuz yanları mesela..
Ben çoğunluğu ahşap yapıdan yapılmış oyuncak kategorisine girebilecek bir ürün çeşidi getirteceğim. Tek bir satıcıdan tedarik etmeyi düşünüyorum ürünleri kolay olsun diye. Gümrük müşaviri ile görüştüm, karşı taraftan almam gereken belgelerin; Fatura, konişmento, analiz sertifikası ve menşe şehedatnamesi olduğunu söyledi. Onun dışında karşı taraftan bir belge gerek olmadığını söyledi.
7 yıl kadar önce çalıştığım yerde ithalat ile uğraşmıştım fakat hem ithalat şeklimiz, hem de ürünler farklı ürünlerdi. O yüzden acemi sayılırım. Benim merak ettiğim şu: ithalat işlemi için gümrük müşaviri ile çalışmam gerekir mi? Emin olmamak ile beraber Aliexpress'ten gelen ürünler posta kargo ile geldiği için bizim PTT'nin gümrük kısmına geliyor. Ürünler PTT'ye ulaştığı zaman ben kendim gidip gerekli evrakları sunup malı çekebilir miyim? Yoksa hiç uğraşmayayım, gümrükçü mü halletse iyi olur?
Tecrübeli arkadaşlar konuya katkı sağlarlarsa sevinirim... Teşekkürler...