O kadar veriyi saklayabilecek donanım var mı dünyada
Hocam instagramdaki verilerin bizzat içerisinde barındırıldığı bir donanım var sonuç olarak. Veya web sistemini düşünelim. Halihazırda boşta olan veya düşecek domainleri listeleyebiliyoruz. Sonuç olarak instagram’ın kendi içerisinde de alınmış olan kullanıcı adlarının tekrar alınmasını engelleyen bir sistem var. Neden mümkün olmasın ki?
Instagram gibi bir uygulamadaki verileri depolayan bir donanım varken bu neden olmasın
Aynı fikirdeyim…
Instafly anlık çekiyor ve kaydediyor. Ayrıca bu sayılar max 1m 2m

Arkadaşın istediği şey milyarlar demek..
Hocam instafly ile düşünmek ne kadar doğru bilemiyorum zira instafly zaten instagram’a yetişmeye çabalayan ve manuel işlemleri hızlandırmaya çalışan bir uygulama. Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum.
instagrama girilebileceğiniz harf sayısı 26, rakamları da katarsak 36, - _ gibi işaretleri katmayalım hadi.
4 karakter ile 12 karakter arasındaki yalnızca harf içeren kullanıcı adları için instagramda, 5.429.503.678.976 kontrol sağlamalısınız.
4 karakter ile 12 karakter arasındaki harf ve sayı içeren kullanıcı adları için instagramda, 101.559.956.668.416 kontrol sağlamalısınız.
Bu da 94.585 TB veri demektir. o yüzden sanırım hocam
94.585TB'ı ortalama 8 karakterden varsayarak hesapladım.