ouzfrkn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar. Ben 21 yaşındayım. Kendimi bildim bileli hep fakirlik sefalet diz boyu oldu. Hala da öyle ama bakalım belki mezun olunca veya peşinde koşturduğumuz işler tutarsa kurtarırım bir şekilde. Acil olarak paraya ihtiyacınız var. Köpeğimiz var bebek bezlerinin parasını ordan biliyorum. Bir de en kalitelisini en pahalısını almak zorundayız. Bebek doğarken bebek bezi vs. öyle hediye gelenekleri vardır bunu yapacak bir yakınınız varsa çok tatlı olur. Onun dışında çalıştığınız işe ek olarak taksi şöförlüğü önerebilirim. Eğer İst içindeyseniz gece mesaisi yaparsınız. Hani şu filmlerde izlediğimiz günlük 4 saat uyuyan tipler var ya, onlardan olmak zorundasınız bir süre. Bunun yanında bana kalırsa yeni bir iş bakmaya başlayın. İş değişikliği sırasında maaşınız artabilir ki genelde öyle olur. Parfüm satış işi için bana kalırsa sakın riske girmeyin şu anlık. Zaten sınırlarda oynuyorsunuz. Ayrıca size verebileceğim en büyük tavsiye, lütfen önce psikolojinizi; sonrasında moralinizi düzgün tutmaya çalışın. Moraliniz bozuk olsa bile en azından stabil kalın. Aramızda 10 yıl var. Umarım söylediklerime gölge düşürmez bu fark. Umarım en kısa zamanda düzlüğe çıkarsınız
Merhaba hocam tavsiye için çok teşekkürler.
Öncelikle istanbul'da değilim kiralardan dolayı farklı bir ilde iş bulup buraya yerleşme durumunda kaldık. 2. olarak şöförlüğüm malesef yok arabalardan oldum olası nefret ettim tabi şuanda kafamı duvarlara vuruyorum şöförlüğüm olsaydı trendyol express'te kurye olurdum minimum maaş 8000 9000 tl.

Web sitesiyle pazaryerleriyle şuan çalıştığım işle eşimle ( dünya'da en çok sevdiğim deli gibi aşık olduğum kişidir kendisi malesef ki zor bir hamilelik süreci geçiriyor) bunların tamamıyla ilgilenince bazen 2 gün uyumadığım da oluyor. İş değişikliği için etrafa bakıyorum her zaman daha iyi maaşla daha iyi bir iş bulursam 1 dakika durmam zaten.

Parfüm konusundaki ısrarım şu yüzden 29.90 kargo dahil sattığım halde 3 - 5 lira yine bize kalıyor (en düşük kargo ücreti 15.60 tl). Geçmişten kalma tanıdıklar vasıtasıyla çok uygun fiyata alabiliyorum. Bebekle ilgili masrafları da emin olun çok iyi biliyorum. Trendyol'da mamabebek diye bir mağaza var orada çalıştım bir süre fiyatları ve ihtiyaçları o yüzden iyi biliyorum umarım mama vermek zorunda kalmayız.

Yaş konusuna gelince de bazen 10 yıl 20 yıl yaş farkı hiçbir şey değiştirmez. Büyük olan kişilerden duyduğum tavsiye borç bu ödenirden ileri gitmiyor. En azından elle tutulabilir bir tavsiye görüyorum forumda.