nirata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen sene ciddi paralar kazanıyordum. Bu zamanlarda evlendim ilk 2 ay hiçbir sorun yoktu daha sonra ailemden birinin 70 000 tl borç takmasıyla düşüş başladı.

Yine ödemelerimde vs sorun olmadı bi şekilde geçindik kira borç vs hepsi ödeniyordu. 3 ay sonra çocuğumuz da olacak (tekrar belirteyim sorunumuz yoktu)

Daha sonra işler birden düştü 2 ay kadar da işsiz kaldım kenardaki para komple bitti bulduğum işe girdim. Şimdi işin içinden çıkamadığım hesaba gelelim

Maaş : 5k
Kredi borcu : 70k - aylık ödeme 3200
Kira : 1250
Fatura : 400 - 500 ortalama
Yeme içme : siz söyleyin
Hastane masrafları vs : Para yok kredi kartına girdik limitler 0 ı gördü

Üstteki hesaplamadan zaten kalan para 0 yazdığım masraflar için daha çok batağa giriyorum. Çare olarak eşimin üstüne şahıs firması kurduk parfüm satışı yapmaya çalışıyoruz tabi bunun reklamı olmadan satış yapmak imkansız. Sermaye 0 satılan parfümü direk üretip yenisini almaya çalışıyoruz bunu da çok düşük karla yapıyoruz (kargodan zarara girdiğimiz satışlar oldu). Bankalar kredi vermiyor malesef

Bana bir çözüm önerisinde bulunun ne yapmam gerek ?

3 ay içinde birde doğum olucak çocuğun masraflarını karşılayamicam ne yapmak gerek. 31 yaşındayım 16 yaşından beri tek yaşıyorum 1 kere yüz kızartıcak bişey yapmadım illa yaşamak için suçmu işlemek gerekiyor yokmudur bunun yolu
Hocam merhabalar. Ben 21 yaşındayım. Kendimi bildim bileli hep fakirlik sefalet diz boyu oldu. Hala da öyle ama bakalım belki mezun olunca veya peşinde koşturduğumuz işler tutarsa kurtarırım bir şekilde. Acil olarak paraya ihtiyacınız var. Köpeğimiz var bebek bezlerinin parasını ordan biliyorum. Bir de en kalitelisini en pahalısını almak zorundayız. Bebek doğarken bebek bezi vs. öyle hediye gelenekleri vardır bunu yapacak bir yakınınız varsa çok tatlı olur. Onun dışında çalıştığınız işe ek olarak taksi şöförlüğü önerebilirim. Eğer İst içindeyseniz gece mesaisi yaparsınız. Hani şu filmlerde izlediğimiz günlük 4 saat uyuyan tipler var ya, onlardan olmak zorundasınız bir süre. Bunun yanında bana kalırsa yeni bir iş bakmaya başlayın. İş değişikliği sırasında maaşınız artabilir ki genelde öyle olur. Parfüm satış işi için bana kalırsa sakın riske girmeyin şu anlık. Zaten sınırlarda oynuyorsunuz. Ayrıca size verebileceğim en büyük tavsiye, lütfen önce psikolojinizi; sonrasında moralinizi düzgün tutmaya çalışın. Moraliniz bozuk olsa bile en azından stabil kalın. Aramızda 10 yıl var. Umarım söylediklerime gölge düşürmez bu fark. Umarım en kısa zamanda düzlüğe çıkarsınız