kcokol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar Armut uygulamasında biliyorsunuz hizmet verenler teklif verdikçe her teklif için bir ücret ödüyorlar. Ben de para yükledim ve şu ana kadar 10 teklif verdim. İlk 7 teklifim sonunda teklif verdiğim kişiler daha çok teklif bekliyorum uygun olursa sizinle çalışacağım dediler. Sonra bir ses çıkmadı. 8. 9. ve 10. tekliflerimi 10 tl olarak verdim ve kişiyi arayıp işi ücretsiz yapacağımı söyledim. Tüm tekliflerim web tasarım konusunda. Normalde 1500 TL altında iş yapmam ama armutta 1 tane referansım olsun diye 10 tl de almadan ücretsiz yapacaktım hatta hostingi de ücretsiz vermeyi teklif ettim. Son 3 ü bayandı çok güzel deyip dönmediler. Bayan oldukları için tekrar tekrar arayıp rahatsız etmek istemedim. her birine işi ücretsiz olarak yapacağımı belirtmeme rağmen benimle çalışmadılar. Normalde ben iş alımı konusunda diksiyonuma ve referanslarıma güvenirim normalde 10 görüşmeden 7 iş alan birisiyim. Şimdi sorum şu sekilde. Armut uygulaması, iş ilanı veren kişiler tutup onlara aldıkları teklif başı ücret ödüyor olabilir mi? Yani diyelim ki bir bayan bir ilan verdi ve 10 kişi teklif verdi. Bu bayan bu tekliflere gelen paralardan prim alıyor olabilir mi?
Yoksa ben işi ücretsiz yapayım dememe rağmen işi bana vermemelerinin başka gerekçeleri neler olabilir?
Birde şöyle düşünelim. Neden birine komisyon versin ki. İlan açıp tekliflere böyle geçiştirici cevaplar verecek 10 eleman aldın mı olay bitmiştir O yüzden bana göre ucu açık bir sistem armut.