T3NGRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam umarım durumunuz düzelir.
Öncelikle ne iş yapıyorsunuz? İngilizceniz var mı? İnternet üzerinden pazarlayabileceğiniz bir yeteneğiniz var mı? Eğer varsa ****** ve upwork platformlarını mutlaka inceleyin. Detaylı bilgi almak için YouTube'den Zekeriya Mulbay kanalına göz atın.
Parfüm işine gelecek olursak web sitesi ile girdiyseniz maliyetler yüksek olacaktır ve bu çok normal. Site yerine instagramı tercih etmenizi öneririm. Ürünlerde de doğrudan kitleyi hedeflemeniz gerekiyor. Parfüm gibi geniş bir yelpazeye hizmet eden bir ürün yerine daha nokta atışı yapabileceğiniz bir sektöre yönelmeniz uygun olacaktır. İstanbul'da yaşadığınızı görüyorum, toptancılara ulaşma imkanınız daha kolay.
Sizin yerinizde olsam ürün için bir swot analizi yapardım. Ürün grubunu tespit ederdim ve buna göre bir instagram profili ya satın alırdım ya da kendim kasardım. Maaşlı bir işte çalışmayı her zaman reddettim, maaş Türkiye standartlarında boyundaki tasmadan farksız. Kendi gelirinizi oluşturacak bir yetenek edinmeniz gerekiyor, yeteneğiniz varsa bunu geliştirmeniz gerekiyor.
Geçenlerde bir arkadaşıma bu konuda destek oldum. Kendisi çok güzel çizimler yapıyor ancak para kazanmıyordu bu işte. Ufak bir gaz verdim, biraz bilgi verdim ve Instagram profili oluşturduk, birazda el attım profile. Şuan insanların fotoğraflarını kara kaleme aktarıyor ve kargoluyor. Çizim boyutune göre ücreti 100 TL'den başlıyor 500 TL'ye kadar çıkıyor. Bu ay 6k'ya yakın kazandı. Çalışmak istediğinde çalışıyor, istemediğinde iş almıyor.
Web'de yaptığınız bir iş varsa nedir?
pm atıyorum hocam