mralihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten verilere bakınca biontech sonucu ortaya çıkıyor, kabul ediyorum koruyuculuğu en yüksek olan aşı ama kısa vadedeyse? şöyle bir şey var, kısa sürede üretilmiş bir aşı, ayriyeten bu virüs öyle değişik bir şey ki turp gibi denilen adamı götürüyor, bağışıklık sistemi 0 olan adam koku kaybıyla geçiriyor, alanım tıp değil, bu tabirlerde halk arası tabirler yanlış anlaşılmasın, demek istediğim koruyuculuğu %100 değil, sadece hafif atlatmayı vs sağlıyor biliyorum ama yeni olan, test edilse bile tamamen hazır olmadığını düşündüğüm bir şeyi vücuduma almak bana saçma geliyor. Ayriyeten 1 sene sonra çıkıp üreticileri biz şu yan etkisini bilemedik dese? Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama benim fikrim böyle özellikle biontech için
hocam çekincelerinde son derece haklısın fakat mevcut durum bir kriz durumu ve hastalığa yakalandığında da güvenli bir şekilde geçirmek ihtimalin tamamen bir varsayıma dayanıyor o yüzden dediğim gibi ben milyonda bir gibi bir riski almayı problemli görmüyorum. Herhangi bir birey de bunu problemli görebilir kesinlikle saygı duyarım, aşı olmak istemeyene de saygı duyuyorum herkesin kendi yaşamı idamesini istediği gibi yapma özgürlüğü var. Dediğim gibi ölç biç daha bilimsel olan kararı ver, spekülasyonlara pek bakmanı önermem. İnşallah süreç problemsiz geçer, sağlıklı günler diliyorum.