GizemYildizz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ilk olarak kibar alistirmayin. Bi de yavruyken hareketli nesnelerle asiri oynarak isirmaya alistirmayin. Tekirler ve sarmanlar cok atak, british ve scotishlerde agiz buyuklugu her zaman oyle kalmayacak. Gecen sene kolumun yarisini isirmak suretiyle hastanelik etti beni. Sonrasi kuduz ignesi, kuduracakmiyim diye zorunlu konulan bir karantina suresi yok yok kudurmadim diye tarim il mud. verilen beyanlar, yasanilan bu olayin resmi kayitlara gecmesi gibi durumlar yasaniyor. Sebep ne vay efendim kediye saldirmasina musade etmemisim🤦*♀️

Cins sahipleniyorsaniz proplan, royal canin, nd vb ust segment mamalar onerecekler size. Hatta baska mama verirseniz bak hasta olup ölür diyebilirler. Bana dediler sahsen. Elbetteki faydalidir ancak pek cogumuzun standartlari belli. Alabiliyorsaniz alin alamiyorsaniz da reflex, province gibi mamalar da kurtarici olabilir. Arada islak mama da verirseniz baya keyifli oluyorlar. Baska mama yerse olur denilen 5 aylik kedimle gecen gun karsilikli kuru fasulye yedik. Saka saka boyle bisey olmadi ama versem yer 😅 sagolsun hic secici degil. Elimde ne gorse nasiplenmeye calisiyor.

Bol tuylu bir kediyse mutlaka gimcatin biyotinli peynirli macunlarindan oneririm. Yaz aylarinda ozellikle temmuz ayinda hunharca tuy dokuyorlar o konuda ben de caresizim. Bu yil tras ettirdim ama yilin kalan zamanlarinda gimcat sorunu cozuyor. Yemeyen kediye henuz denk gelmedim. Diger macunlardan da denedim ancak insanin bile alabilecegi ilac benzeri bir kokuya sahip olabiliyorlar. Her kedi yemez patisine surmek suretiyle yedirebilirsiniz. Kendisini temizleme ihtiyaci hisseder dolayisiyla yalana yalana macunu da mideye indirir.

Kedi kumlarinda slika da denilen kristallerden veya tamamen reklam stratejisi olan cam paleti kedi kumlarindan onermiyorum. Slikanin sivi emme gucu yok. Dolayisiyla idrar kabin altinda birikecek. Diskiyi temizleseniz bile betonitlere nazaran daha kisa surede tum kumu atmak zorunda kalacaksiniz. Çam paleti siviyi ve kokuyu emiyor ancak hayvan bastikca hem toz icinde kaliyor hem de ortalik tozdan ahsap atolyesine donuyor. Betonitlerde idrar topaklanir bu yuzden bence en makulu. Kumu kabi dolduracak kadar koyarsaniz ki ben oyle yapiyorum tabana ulasmadan bir seviyede topaklanir. Siz de kolaylikla temizlersiniz. 5 lt tek seferde koyuyorum yaklasik 2 3 hafta gidiyor. Duzenli temizlerseniz daha uzun sure kullanirsiniz. Vancat markasinin çam kokulu olanlari cok iyi. Ille de vancat mi hayir tozutmayan butce dostu markalar tercih edebilirsiniz.

Bu onerilere ek olarak cok sevin, kediniz olacak o sizi sahiplenmis zaten siz onu degil, kalan herseyi kendisi halledecektir eminim 😊

Not : Dısardaki evlatlarimi saymazsak 2 kedi anasiyim. Disardakilerle birlikte bir hayli kalabaligiz 🙂
Teşekkür ederim dikkate alacağım.