“Desteklemek zorunda degilsin/sevmek zorunda degilsin ama saygi duymak zorundasin.” dusuncesi var sanirim sizde ama kimse kimsenin fikrine saygi duymak zorunda degil. Sadece kimseye o dusuncesi/eylemi yuzunden saldiramazsin/hakaret edemezsin. Kendi icinde arkadas cevrende ne soyluyorsan soyle ama o kisilere/gruplara laf atamazsin.

Ben lgbti’yi feminizm’i hepsini destekliyorum. Cok fazla escinsel arkadasim var tercihleri benim icin hic problem olmadi. Eger bir insan escinsellerden rahatsizsa o kisi muhtemelen bastirildigi icin kendi cinsel kimliginden emin degildir.

Homofobikligin gizli escinsellikle baglantili oldugu bir arastirma linki: https://www.psychologytoday.com/file...enry_et_al.pdf

Biri bana sen escinselsin falan dese peki derim. Ben cinsel kimligimden eminim escinsel olmadigimi biliyorum ha olsam yine problem olmazdi benim icin. Ama bunu hakaret olarak kullaniyorsan veya hakaret olarak algilyorsan muhtemelen gizli gizli bi seyler yasiyorsundur icinde. Bunu ben degil arastirma soyluyor.

Benim de dinlerle ilgili cok dusuncem var. Ben de gercek olduklarini dusunmuyorum, yok olacaklarini dusunuyorum ilerde. Inananlara bir sey demiyorum ama. Kendi tercihleri degil mi inanmak?