Hocam çok değerli bilgi teşekkür ederim zira çözüm olarak birçok insanın aklına sadece bu geliyor. Ama şöyle bir gerçek var ki bu backlinkler temizlendiğinde de ss düşebilmektedir. Bu sebeple kafam karıştı. Sizin backlink konusundaki bilgilerinize kefiliz zira sitemizi de halihazırda size emanet ettik çekiliş sonucunda

Ama bu değeri düşürmek için ana bir yöntem olmalı. İnsanlar art niyetli davranıp maalesef yükseltebiliyor. Bizim bir sitemizde de bu oldu. Ama birçok keywordsde de en üstteyiz. Bu da ilginç
😄
Ama işin özü bu sadece bir moz metriği. Şu an nasıl alexa çok umursanmıyorsa bu da böyle bence
SS düşmez hocam disavow ile. Konu da bunun üzerine zaten, MOZ bilmez sizin hangi linkleri sildiğinizi, link karşıda duruyorsa onu okur görür ve kabul eder. Düşme sebebi, genelde spam linklerin borsada kasılan çöp sayfalardan gelmesi nedeniyle, ve bu sayfaların ömürlerinin 3-5 aylık olması nedeniyle otomatik olarak düşmesinden kaynaklıdır.
Emeğine sağlık makale için '' Son olarak, Spam Score bir Google optimizasyon konusu değildir, bir MOZ mevzusudur. '' çok doğru. Fakat, sitenize verilen yüksek ss backlinkleri temizlediğiniz de, ss düşecektir tecrübelerim ile sabittir.
Aynen hocam, son verdiğiniz tespit için de şunu eklemiştim zaten :
"Ancak hem bize backlink ağımız hakkında ipucu vermesi"
Tabi bu şu demek değil, her ss yüksek olan backlink zararlıdır. Buna da çok denk geliyorum, hatta zararlı link temizliği yaptığını söyleyen pek çok arkadaşın aslında semrushun hazır toxic raporunu aldıgına da şahit oldum, ya da mozdan +20 ss olan linkleri alıp direk paketliyor.
ben semrushun toxic, mozun spam dediği ama faydalı olan pek çok linki elediğim gibi, ikisinin de toxic ya da spam diyemediği ancak son derece zararlı linkleri de manuel incelemelerde tespit ediyorum.
Spam kriteri önemli, yani neye göre kime göre spam.
Bir backlinkin spam olduguna karar vermek için hem domain, hem gelen sayfa bazında incelenmeli, karşı tarafın durumu tek başına yeterli değil, mevcut backlink ağına göre de hareket edilmeli. Yani harika bir boya vardır ama, senin duvarında tutmaz. Bu boyayı kötü yapmaz, ama boyanın iyi olması sana faydalı oldugu anlamına da gelmez
Ya da, corona virüs

Bize gelene kadar taşıyan canlılarda, yararlı organizmalar iken bizi öldürüyor. Şimdi bu virüs kime yararlı kime zararlı

Mevcut backlink yapısından da kastım buydu. Link vardır bir yapıda iyidir, başka yapıda kötüdür. Rel etiket dağılımı, anchor oranı vs. dir bunu belirleyen de