Boşa çıkan ayet değil, senin kafan...

Bu üslüba cevap vermeye çalışanlar da var, vermeyin kardeşim. Senin kutsal kitabına gece yatarken yarım yamalak bilgisiyle tevil veren zihniyete karşı cevabın tükürükten ileri gitmemeli!

Bir kıytırık felsefi bilgiyi çürütmek için bile o bilgi hakkında araştırma yapılırken, yığınla kelamcıların ve tefsircilerin eserleri dururken Kuran sandığı Kuran'ın meailinden okuduğu iki satırla kahve muhabbeti kıvamında bozuk üslupla konuşanlara cevap verecek seviyede değilsin müslüman! Biraz izzetine dokunsun!

Biliyorum bunun gibileri "düşünür" sanıp saçmalıkları ile zehirlenecek şuursuzlar için bunlara cevap veriyorsunuz. İlla verecekseniz bir cevap İmam Rabbani'den, İmam Gazali'nin bir tokat vurur gibi izzetle söyleyin. Savunma modunda değil. Çünkü bunların hezeyanları karşısında savunma değil, hakikati tokat gibi suratlarına vurma işe yarar.

Bunlar bırakın bizim ayetlerimizi bizim kelam ve tefsir alimlerimizin nasıl izah ettiğini anlamaya çalışmak, Kuran'ı tahkir ederken ancak gece yatarken düşünürler ve Google'dan bile bakmaya tenezzül etmeden yazarlar. Gerçekten araştırmacı ya da düşünür olsalar bilgi çöplüğü Google'da bile https://sorularlaislamiyet.com/dagla...1-ve-lokman--0 gibi sayfaları çok rahat bulurlar ve acaba bunların ayetten anladıkları ne olabilir diye kafa yorarlar.

Müteşabihatı bilmezler, usul/disiplin bilmezler, araştırma bilmezler, tefsir falan zaten onlar için tiktok videosu kadar cazip gelmez. Ama inanmadıkları dinin ayeti hakkında ileri geri konuşacak kadar geniş meşrepli zehir dillidirler.

İnan demiyoruz ama "ayet boşa çıktı" diyecek haddin de yok! Bu iddiayı ortaya koymuş olman için biraz araştırman ve delil sunman gerekir. Senin gece yatarken zihnine gelen hezeyanları düşünmek sanıyorsan, bu senin iman ettiğin bilimde de merduttur. İslam bilmiyorsan, bari mantık bil ve mantık ilmine göre konuş, sonra hüküm peşinde koş.

Yok ben hüküm olarak söylemedim diyorsan o zaman filozof edasıyla hüküm beyan eden iddialara girme ve edebinle "bu ayeti bu bilgi ile ilişkilendirdiğimde anlayamıyorum, siz müslümanlar nasıl düşünüyorsunuz bu konuda" gibi edebinle sor.