Google Play de üst sıralara çıkmanızı sağlayacak şeylerden biri organik indirme sayısı, diğeri ise ASO iyi bir ASO çalışması zaten doğal indirme almanızı sağlayacaktır. İkisi birbiri ile bağlantılı zaten uygulamayı attığınız andan itibaren kullanıcı gelecek diye bir kaide yok, biraz sabırlı olmanız gerekmekte. Uygulamayı hangi kitle için yaptınız ve gerçekten o kitlenin ulaşacağı şekilde pazarlamasını yapmalısınız. Uygulama içi işlem yaptırıyor musunuz bilmiyorum fakat reklam ile kullanıcıları elde edebilir ve size getirisini az çok kestirebilirsiniz. Bende haziran ayında bir mobil uygulama yayınladım temmuz ayı hazirana göre daha çok indirme aldı ağustos ayı temmuzdan daha çok indirme alıyor. Bunun için herhangi bir reklam çalışması yapmadım sadece kendi çapımda bir ASO çalışması yaptım ve hedef kitleye ulaştım.
Hocam ne kadar ASO yapsan da gözlemlediğim kadarıyla ilk sıralardaki uygulamalar çok indirilmiş uygulamalar oluyor uygulama adında senin arattığın anahtar kelime geçmese bile. ASO yaptım ilk sıralardayım demek için o kategorinin bomboş olması ve benzer uygulama olmaması lazım bence öbür türlü pek mümkün olduğunu sanmıyorum veya belki beklemek lazım 2-3 ay ama hiçbir şey yapmasam kendi kendine yükselir mi bilmiyorum. Hedef kitleye ulaştım derken hocam reklam değil de böyle uygulamanızı kullanabilecek kişilere sosyal medyadan forumdan vs. mi ulaştınız?