clogens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ek olarak hocam biliyorsunuz ki çoğunluk bu dine inanıyor insanların inançlarını neden hiçe sayıp kitaba uydurma diyorsunuz uydurma olduğunu düşünüyor iseniz bile bunu kendinize saklayabilirsiniz çünkü insanların bundan rahatsızlık duyabileceğini düşünmelisiniz ben sizin inancınızı bilmiyorum bilmek de istemem şahsen çünkü bunlar her insanın özgür iradesi ile seçtiği ve inandığı şeyler umarım dinime kitabıma karşı biraz daha hassas davranırsınız bundan sonra.
Bak arkadaşım sen demin de beni alıntılayıp zırvaladın, cevap vermedim tekrar alıntılıyorsun. Özgür iradeden bahsediyorsak hakaret etmediğim sürece açılan başlıkta görüşlerimi bildirmekte özgürüm. Konu sahibinin sorusuna istinaden genel bir cevap verdim. Pek vaktim yoktu yukarıda @backlinkcim; daha ayrıntılı ve güzel cevap vermiş. Saygı bekliyorsanız saygı göstereceksiniz.

Mesela konuyla hiç alakası olmadığı halde o yukarıda @lewy; nickli senin mesajını da beğenen üye aklınca benim yorumumu tiye almaya çalışmış, saygıdan bahsederken onu neden es geçiyorsun?

Son olarak; çoğunluğun bir konuda hemfikir olması o şeyin doğru olduğunu göstermez. Her zaman çoğunluğun dediği hakikat değildir. Ortaçağda dünya düzdür kabulü vardı yuvarlak olduğunu söyleyen adamı aforoz etmişlerdi. Bilim, ışığıyla günümüzü aydınlatırken dinlerin dogmatik yaklaşımıyla evreni açıklamak saçma olur.