digisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgisayar başında telefona bakarken bir kişi bilgisayarıma bağlandı ve sayfaları değiştirmeye başladı son anda farkettim o esnada üniversite portal sayfam açıktı en son oraya giriş yapmaya çalıştı girdi fotoğrafımı yakınlaştırmaya çalışırken kapattım laptopu komple bu kişinin bilgisayara nasıl eriştiğini bilgisayarda ne gibi eylemler gerçekleştirdiğini nasıl anlarım? ayrıca laptop kamera ışığı yanmadan kameramı açmış olabilme ihtimali var mıdır? baya bir tedirgin oldum işi dalgaya vuracaklar yazmasın.
Merhaba digisa,

Bilgisayarınızı güvenli modda açın, ardından exe, rar türü (ve diğer bilinmeyen) dosyaları şifreli halde sıkıştırıp bir yere toplayın. Harici önemsiz bir diske bu yedekleri aktarın. Ardından bilgisayarınızı cracksiz lisanslı şekilde formatlayın. Kaliteli antivirüs yazılımı kurun ve anlık koruma aktif şekilde diğer taşınabilir diskinizden verilerinizi aktarın. Bu verileri tekrar taratın, crackli yazılım var ise kullanmayın. Son olarak ağı asla paylaşıma açmayın. Uzak bağlantıları ve SMB protokolü, 137, 138, 139, 445 portlarını kapatın.

İyi çalışmalar.