Böyle eğitim olmaz.
Bir şeyi bilmek başka bir konudur.
Bir şeyi öğretebilmek başka bir konudur.
Web üzerindeki eğitimlerin %99'u verimsiz ve başarısız eğitimlerdir.
Çünkü eğitimi verenler bir konuyu biliyorlardır ama öğretmeyi bilmiyorlardır.
Önce öğrenciye kazandırılması planlanan tüm yetenekleri ya da bilgileri listeleyeceksiniz.
Ardından bu bilgilerin ve yeteneklerin kazanılmasında gereken ön yeterlilikler neler belirlemen lazım.
Sonra bu kazanımların bir birlerinin ön yeterliliklerini karşılayacak şekilde hiyerarşik hale getireceksin.
En son da her kazanım için o kazanıma uygun bir öğretim stratejisi seçilmesidir.
Yani bu forumda eğitim diye satılan ve vaadedilen şeyler usta çırak muhabbeti ya da vasıfsız ebooklardan öte geçemiyor maalesef.
Yukarıda yazdığın konuları google da aratıp eli yüzdün bloglardan 10 ar makale okuyan adam zaten bu bilgilere ulaşabiliyor.
Sen ise muhabbet ile eğitim vermeyi düşünüyorsun.
Böyle eğitim olmaz.
Bir ebook hazırlaman, sonra bu ebook'u senin muhabbet dediğin sunumlar ya da uygulamalar ile desteklemen lazım.
Yoksa büyük başarıların, büyük sitelerin yoksa insanları muhabbetine para ödemeye ikna etmen zor olacaktır.
Hocam dediklerinizde çok haklısınız hali hazırda öğretmenim diyemem kendime. Muhabbet halinde ilerleteceğiz dememden kasıt şöyle ; bir örnek web sitesi belirleyeceğiz. Zoom üzerinden görüşme esnasında bütün adımları beraber yapacağız. Telefonla arayıp içerik şu şekilde olacak diye anlatmayı düşünmüyorum. Bahsettiğiniz e book veya yazılı içerikler için de bir kitapçık hazırlama düşüncem var. İlk başlarda olmasa ds yoğunluğu yakaladığımda bastırıp adrese yollayacağım. Tabii ilk kişiler için de online olarak yollayacağım. Muhabbet olarak bahsetmemde ki asıl kasıtlardan biri ise eğitimi alan kişi istediği soruları istediği zaman arayıp sorabilecek ve görüşme sırasında da aynı keza. Genelde eğitim seti adı altında satılan eğitimler video veya yazılı içerikten ibaret herhangi bir sorunuz oldupunda o soruyu kendiniz çözüyorsunuz. Değerli görüşleriniz için teşekkürlerimi sunarım