Valla ben de mühendisim. Hangi projen için gerekli parayı hangi alim "tayfasına" verdiler. Üniversitelere milyon dolarlar harcanıp yatırım yapılıyor. Şu anda yüksek lisans yaptığım sıradan bir anadolu üniversitesine araştırmalariçin 400 bin liraya MR cihazı alındı. Bilim insanına da mühendise de değer veriliyor ülkemde ama imkanlar trilyon dolar değil. Yeni imamhatipler açıldı ama yeni Fen liseleri de açıldı. Üstelik İmamhatiplerin açılması eğitim kalitesini neden düşürsün, eğitim kalitesini okulun türü değil okula giden öğrenci belirliyor. Bu ülkedeki sorun bahaneler, insanımız bahaneci, bir şeyi başaramamışsak hiç bir şey yoksa siyaseti bahane ederiz.
Forumda ne din ne de siyaset ile ilgili konun açılması taraftarı değilim. Çünkü iki konuya da bilgisiz kişiler fikirlerini yazıyor tartışma gereksiz ve faydasız bir şekilde uzuyor. Konu
@Report;
Öncelikle 400.000 lira = 47 bin dolar bunu aklımızın bir kenarında tutalım.
İkinci olarak konuyu uzatma niyetinde değilim, reportluk bir durumda yok. Hakaret etmeden siyaset serbest. Hakaret grürseniz reportunuz işe yarayabilir.
Konumuza gelecek olursak, Eğer MR cihazı tıp bölümüne alındıysa zaten bu koca bir ayıp, 72 senelik üniversiteye yeni alınması. Diyelim ki mühendislik bölümünde incelesinler, parçalasınlar diye alındı. Koskoca mühendislik bölümü için harcanan para bir coninin 5-6 ayda kazandığı 47.000 dolar. Eğitime bütçe ayırmak nedir biliyor musun kardeşim. Hani para meselesi diyorsunya.
Yanına tik koyduğum ülkelerden Türkiye daha zengin. İtiraz edeme diye milli hasıladan ayrılan pay sıralamasını koydum. Yani ülke gelirinden ayrılan pay.
O MR aldılar dediğin paranın yanına sen 4-5 tane daha sıfır koy. Sonra eğitime destek veriliyor de.
İmam-hatip konusuna gelince , İmam hatip mezunu olan benim. Oradaki eğitim kalitesizliğini senle tartışacak değilim.