Uzun zamandır içerik ve seo konusunda olan bilgimle bir danışmanlık hizmeti vermeyi düşünüyorum. Makale nasıl yazılır? gibi eğitim serisi olmayacak. Bir web sitesinin içerikleri nasıl olmalıdır? sorusu ana başlığımız olacak. Kurstan çok danışmanlık halinde ilerleyecek. E-book hazırlamaktan çok saatlerce muhabbet halinde eğitimi ilerletmeyi düşünüyorum. İçerik haritasını biraz oluştursam da değişiklikler gösterecektir. Kursun içerik haritası ise şöyle;
*Web sitesi nasıl kurulur? Wordpress tabanlı site kurulumu için yardımcı olup gerekli kaynakları ileteceğim.
*Seo nedir? Seo'nun ne olduğunu anlatmakla bitiremeyiz. Kısaca değinip geçeceğiz.
*Hangi seo eklentilerinin kullanılması gerekir? Seo eklentilerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Wordpress tarafında eklentileri anlatacağım, farklı altyapılarda hazırlanan siteler için farklı anlatımlar olacak.
*Rakip analizi nasıl yapılır? Rakiplere göre içeriklerin nasıl hazırlanması gerektiğini bu konuda değineceğiz.
*Anahtar kelime ve başlık çalışmaları. Sitemizin hitap ettiği içeriklere göre anahtar kelimelerimizi ve başlıklarımızı nasıl seçeceğimize değineceğiz.
*İçerik şablonu nasıl oluşturulur? Örneğin 500 kelimelik bir haber içeriği ihtiyacımız var. Bu içeriğin şablonunu nasıl oluşturmamız gerektiğini anlatacağız.
*İçeriklerimiz nasıl olmalı?
*İç linkleme metodu nasıl kullanılmalıdır?
*İçerik için görsel seçimini nasıl yapmalıyız? İçerikler için en doğru görsel seçimini uygulamalı olarak beraber yapacağız.
*İçeriklerimizde kullanacağımız görselleri nasıl özgünleştirebiliriz?
*İçeriklerimizi yayınlarken description açıklamasını hazırlamak, title oluşturmak ve etiket oluşturmak gibi diğer seo ayrıntılarına değineceğiz.
*İçeriğimizi tamamen yayınladıktan sonra diğer içeriklerimiz için planlarımızı nasıl yapacağımız konusunda değineceğiz.
*Örnek bir içerik hazırlayacağız.
Genel olarak içerik haritası iç seo'nun nasıl olacağı konusunda ilerleyecek. Asıl alanım olan içerik konusunda da tüm ayrıntılarıyla ilerleyeceğiz. Daha öncesinde sadece makale yazarlığı konusunda eğitim vermeyi düşünmüştüm fakat forumda yasak olduğunu öğrenince eğitim içeriğine daha da ayrıntı katmak istedim. Bu tarz bir eğitim yine yasak ise moderatör arkadaşlarımızdan biri uyarırsa sevinirim. Hem site sahipleri hem de kendini geliştirmek isteyen makale yazarı arkadaşlarımız için yararlı olacağını düşünüyorum. Telefondan yazdığım için yazım yanlışları olabilir. Göz ardı ederseniz sevinirim. Siz böyle bir eğitimi satın almak ister miydiniz?