Mayıs ortasında Golf 7 Comfortline aracımı 130Bİn TL 'ye satmıştım. Aslında aracı aldığım 2015 senesinde kredi ile bana maliyeti o zamanın parası 68Bin TL 'idi.
Görünürde iki katına satmış gibi olsamda. Aslında suni bir artıştı bu çünkü aynı aracı sattığımda aynı fiyata 15 gün sonra alamıyordum.
Benim amacımda hazır prim yapmış ve 0.64 oranlı ev kredileri varken bir ev almaktı. Aracı sattım ve deli gibi ev bakmaya başladım. Tam bir tane eve karar vermiştim ki, evde krediye başvuracağım zaman tapu sorunu çıktı ve kısıtlı olan 0,64 krediyi kaçırdım bu yüzden.
Sonrada elimdeki para ile sıfıra yöneliyim dedim. Bir çok showroom gezdim hiç birinde ideal bir araç bulamadım. Bulduklarımıda ben beğenmedim.
Ford Focus Sedan en boşu baktığımda 160Bin TL 'idi.
Pejo 2008 yine aynı fiyattı
Sonra VW eski çalışanlarından olduğum için bir ona bakıyım dedim. Passat 253BinTL ile yazıldım araç çıkarsa öncelik verilecekti. Ama bana sıra gelene kadar aracın fiyatı aldı başını gitti. Üstüne +100Bin TL çıktı.
Derken baktık elimizde para biraz coin moin yapalım dedik ondanda yüzümüz gülmedi ama ağlamadı da...
Sonra dedim ben memlekete gidiyim. Gittim, bir misafir geldi arabamı satıyorum dedi. O an kulak vermedim ama aracını görmüştüm.
Tam ertesi gün giderken bir aracına bakıyım dedim baktım benimkinin otomatiği kaça satıyorum dedi benim sattığım + 34BinTL
Dedim kısmet ayağına gelmiş vardır bunda bir hayır hemen hiç hesapda yoktu aracı aldım.
Bu hikaye hayatta her zaman karşısınıza çıkan fırsatları tepmeyin zarar edecekseniz bile deneyin uğraşın eninde sonunda rabbim sizi görecektir.