SEKTÖR ;
İnstagram : Profil inşaası tamamlanmış sayıyorum (isteyen incelemem adına PM olarak iletsin)
Web Sitesi : Yok
Shopier : Satış buradan yapılacak
Durumu : DİKEY
Sektör : Çay Bardağı satıyor ( değişik renklerde çeyizlik)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Profil inşaasını tamamlamadıysanız (İncelemek adına ÜCRETSİZ PM ATINIZ )
* En az 20 Adet farklı tarihlerde (Kaliteli fotoğraflar yükleyin + Şablonunuz olsun)
* Öne Çıkarılanlar oluşturun ( Kategori,Yorumlar,sizden gelenler,Kargo bilgisi,sorucevap)
*En az 10 adet Reels Atın (Reels algoritmasını paylaşacağım talep olursa)
* Sayfanız dolu gözükmesi adına öne çıkarılanları doldurunuz
* Profil inşaasında Profilde güzel açıklayıcı sade bir dille (YOK EFT&HAVALE VS YAZMAYINIZ bakınız önemli olan ürünü öne çıkarmak etkileyici bir profil KAPIDA ÖDEME HİÇ HİÇ YAZMAYIN YOKSADA YAZMAYIN)
NOT : Müşteri ürünü almak isteyince Profile güven duyması yeterli oluyor çünkü ALACAKSA HAVALE EFT KREDİ KARTI KAPIDA ÖDEME BAKMIYOR a)fiyat b)profil c)güven bunlar önemli (alacak biri için)
* Öne Çıkarılanları STORY olarak doldurunuz
* Profili tamamladıysanız DENETLEMEYE GEÇİNİZ
DENETLEME
A) ABLANIZI çağırıyorsunuz
B)PROFİLE AÇIYORSUNUZ
C) İHTİYACI OLDUĞUNU
FARZ SAYALIM VE YORUMLARINI İSİTiYORSUNUZ
*Profil bu buradan mesaj ile ürün alırmıydın ?
*Ürünlerin paylaşım şekli bu şekilde ürün alırken sizce yeterlimidir ?
* Reels paylaşmış reels (paketleme videosu var süper bu ) nasıl sence ?
NOT : 5-6 KİŞİYE SORUN SIKMAYIN ÖZGÜRCE İFADELERİNİ NOT ALIN (BAKINIZ ÇOK ÇOK ETKİLİ REKLAM VERİYORUZ SONUÇ YOK DİYENLER İÇİN ÖNEMLİ) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1) HEDEF KİTLE OLUŞTURMA
(FBM GİRİYORSUNUZ > TÜM ARAÇLARDAN>HEDEF KİTLELER> SOL ÜSTEN HEDEF KİTLE OLUŞTUR > KAYDEDİLEN HEDEF KİTLE OLUŞTURU SEÇİYORSUNUZ)
Yukaridaki gibi ekran çıkacak karşınıza
Hedef Kitle Adı : Burayı Belirlerlerken anlayabileceğiniz şekilde AD giriniz Örnek : ÇayTakımı-(25-44)-K-İST-SA Örnek açıklaması : Çay takımı , 25-44 yaş aralığı , kadın,istanbul,oluşturan kişi İSİM SOYİSİM (firmalarda gerekli) ******ÖzelHedefKitle: Burayı Daha önceki verilerinizi dahil etmek veya ayırmak için kullanılır Örnek : Daha önce profile mesaj gönderenleri hariç tutuyorum, instagram profile girenleri hariç tutuyorum Örnek açıklaması : Neden hariç tutuyorum ? mesaj bana daha önce göndermiş kişi tekrar reklamı görmesin çünkü ben o müşteri ile işim bittiğini düşünüyorum yeni müşteri lazım Konumlar Burası çOKÖMELİ çünkü mesela bodrumdan reklam çıkıyorsunuz (KONUM TÜRKİYE SEÇEN PATLAR DİLLER KISMINI OKUYUNUZZZZZ ) Örnek : Bodrumda mağazanınız var reklam çıkıyorsunuz burada yaşayandan çok yaşamayan geliyor Örnek açıklaması : doğal olarka sizin mağazanız bodrumda bodruma seyahat eden var geçici tatillik için oraya gelen var bunu ayırıyorsunuz siz mağazasınız veya tatlıcısınız
Fikir : bodrumda tekne turu firmanız var bodruma seyahat eden geçici burda bulunan kişilere gösterirsiniz (çünkü dışarıdan gelmiş gezmek için satış daha çok artar)
Yaş : en önemli kısım doğru yaş aralığını girmek Örnek : Sattığınız ürün 25-35 yaş arasında olduğunu düşünüyorsunuz (ama öyle olmayabiliyor test uygulayınız ) Örnek açıklaması : Kreatif oluşturunuz (25-35 , 35-45,25-30) gibi değişik görsel ve formatlarda bunu uygulayınız sonuçları kırılımları değerlendiriniz
NOT: BAZEN BÖYLE olmuyor diye böyle örnek verdim
Cinsiyet: Sattığınız ürün çay takımı bu yüzden KADIN diyoruz ama Örnek :Kadın bunda düşünmesi kolay bazı ürünler (erkek-kadın deneyin) Örnek açıklaması : Kreatif oluşturunuz (erkek-kadın) gibi değişik görsel ve formatlarda bunu uygulayınız sonuçları kırılımları değerlendiriniz
NOT: hep testlere göre gidin REKLAM MALİYETİ SONUÇ ilişkisi böyle yakalanır
Cinsiyet: Sattığınız ürün çay takımı bu yüzden KADIN diyoruz ama Örnek :Kadın bunda düşünmesi kolay bazı ürünler (erkek-kadın deneyin) Örnek açıklaması : Kreatif oluşturunuz (erkek-kadın) gibi değişik görsel ve formatlarda bunu uygulayınız sonuçları kırılımları değerlendiriniz
NOT: hep testlere göre gidin REKLAM MALİYETİ SONUÇ ilişkisi böyle yakalanır
************************************DİLLER KISMI EN ÖNEMLİ KISIM ********************************************* Diller: Türkiyede KAÇ MİLYON YABANCI VAR KAÇ MİLYON TURİST GELİYOR ? Örnek : TÜrkiye seçtiniz dildede türkçe seçin yabancıları çıkartın aradan ************************************DETAYLI HEDEFLEME ÖNEMLİ KISIM2 *********************************************
Burada en önemli konu ilgi alanlarını tespit etmek GÖZAT diyin ve ilgi alanını seçin HATTA eğitim üzerinden daha iyi sonuç alınıyor çünkü ev hanımları biraz daha buradan ayrışıyor ve alım gücü artıyor
Yukarıdaki gibi
************************************BONUS********* ************************************
BUNU KESİNLİKLE GİRİNİZ detaylı hedefleme kısmından
nedir bu :
Geçen hafta "Şimdi Alışveriş Yap" Eylem Çağrısı düğmesine tıklayan kişiler.
daha iyisi : KATALOG > DİNAMİK REKLAMDA SONUÇLARI ARTTIRIYOR NAPIYOR ? SAAT SATIYORSUNUZ VE HEDEF KİTLE GİRDİNİZ SAATLE İLGİLENMİŞ SAYFALARA BAKMIŞ kişilere gösteriyor katalog ve dinamik yaparsanız ama iyi işte
KONU GÜNCELLENİYOR HAZIRLIYORUM...........
Önerilen Konular
https://www.r10.net/facebook/2920644...post1080786567 https://www.r10.net/google-optimizas...i-gelecek.html https://www.r10.net/facebook/2911873...post1080729845