Caminin tuvaleti ise ve cami cemaati tarafından yapıldıysa bu yasal olup olmayacağını bilmem ancak giderler için isteme durumu olabilir. İlk defa belediyenin caminin giderlerine ortak olduğunu duydum hiç sanmıyorum.
Civar camilerde böyle bir durum söz konusu değil. Olması etik değil, zorla değil bağış adına rica etmeliydi. O kişi kimse cami ile alakalı bir şahıs değildir, cami imamına gidip durumu soruşturabilirsiniz. Bölge müftülüğüne de isterseniz şikayet edin bu durumu.
Ek olarak her caminin masrafı karşılanmaz, genellikle bazı masrafları devlet tarafından karşılanır ve gerisi cemaate aittir. Bu tuvalet masrafları da buna dahil olabilir ama zorla alma durumu olmaz muhtemelen.
Alıntı
Madde 6- Genel Müdürlükçe Yürütülecek Hizmetler:
a) Vakıf cami ve mescitleriyle bunlara ait müştemilat ve tuvaletlerin onarım ve her türlü restorasyonlarını kendi mevzuatına göre ve İl Koordinasyon Kurulunun da tekliflerini dikkate alarak yapmak, işletmek;
Ancak Genel Müdürlük, bu yer!erin gerekli onarım veya yeniden inşalarını ödenek yetersizliği veya sair sebeplerle yapamadığı takdirde; onarım veya inşa işi ile onarım veya inşaatı müteakip çalışma ve işletme usul ve esaslarını hazırlanacak protokol esaslarına göre ücretli veya ücretsiz özel ve tüzel kişilere bizzat devredebilir, kiralayabilir.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?M...evzuatTertip=5
Buna göre özel kişilere devri yapılabiliyorsa ücreti konusunda ses edebilir miyiz bilmiyorum.