Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 20-08-2021, 13:20:23
cagataysahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)  

Alıntı:
erdogan_gunakin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam şahsi olarak uyguladığınız metot mu desem diyet mi desem çok saçma olduğunu düşünüyorum. Beslenme programı kişiye özel olmalıdır. Protein, karbonhidrat ve yağ alımı tamamıyla kişiye özeldir. 130 kilo 190 boyunda bir adam ile 90 kilo 180 boyunda ki bir adamın beslenme programı alakasızdır. Ekmek tarzı basit karbonhidratları yasaklamak eğer çok yiyorsanız bir çözüm olabilir fakat birçok diyette ekmek mevcuttur. Şahsen diyetisyenimin bana özel hazırladığı programda öğlen yemeğimde bir dilim ekmek yiyebilirim, bunun hiçbir zararı olmayacaktır. Ek olarak ara öğün sağlıksız bir şey değil aksine çok faydalı bir şeydir. Diyette aç kalıyorsanız bir sıkıntı var demektir. Ara öğün demek ekmek arası bir şeyler yiyim demek değil sonuçta. Mesela benim ara öğünlerimden bir tanesi bir çay bardağı leblebi. Bir diğer ara öğünüm ise kuru kayısı ile ceviz. Bunlar metabolizmayı aktif tutuyor bunun yanı sıra sindirim sistemimize destek sağlıyor. Uzun lafın kısası internetten bulduğunuz beslenme programlarını uygulamanızı önermem, kesinlikle bir diyetisyene gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Hocam hangi saatte ne yiyeceğime karışan diyet programları açıkçası benim için çok zor, ben hayatım boyunca uygulamayadım o tarz programları.
Ha şöyle olabilir, sabah kahvaltısı için 10-20 farklı opsiyon verirler gramajsız bir şekilde, o zaman olabilir, ama 100 gram leblebi, 50 gram ekmek falan bunlar ruh hastası eder insanı.
İkincisi ara öğün benim için kesin olarak sağlıksız, ne kadar sık yersem reflüm o kadar çok azıyor ve sağlıklı besinler de buna dahil.