clogens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnanın bu düşünce de idim bende çok tartıştım hüküm ayetlerini ezbere bilirim sırf o tartışmalardan ama sonradan öğrendim her şeyi araştırınca size de tavsiyem budur belli araştırmayı tartışmayı seven birisiniz bazı detaylar var ki gözden kaçınca insan böyle net konuşuyor ben bunu çok yaptım o kadar pişmanım ki bir çok kişiye yanlış bilgiler ile kafa tuttum zamanında bir kaç ayete dayanarak fakat olay benim bildiğim gibi değildi bu konuda ufak da olsa bir zaman ayırıp 1 2 gününüzü verip araştırma yapmanızı isterim şahsen 1 yılım bu konuya gitti size de başarılar dilerim araştıracak iseniz eğer
hayırlı günler dilerim vesselam.
valla araştıracak bişey yok kardeşim alemlerin rabbi açık bir şekilde açıklamış dogru ve yanlışı ayırt etmeniz için size kuranı indirdik aklınızı kullanmayacak mısınız diyor. dediğim gibi ben dinimi dinin sahibinden ögreniyorum şu etrafına bir bak allah neyi eksik yaratmış kendi yaratılışına bak neyin yanlış yaratmış evrene bak dünyanın akışına bak hiç birşey de eksiklik ve yanlışlık yoktur kusursuzdur ama biz insanları kurana gelince yok eksiklikler vardır yok başka bişeylere ihtiyacimiz vardır deriz allah herşeyi kusursuz yaratmışta en önemli olan kuranı mi eksik yaratmış bu allaha yakışır mı peki böyle düşünmek biz insanlara yakışır mı kuranı anlamak ve okumak allahı dinlemek ve allahın buyraklarını yapmaktır yarın hepimiz allaha hesap vereceğiz bize sordugun da sen neye göre yaşatın sana indirdiğim kurana göre mi yaşatın yoksa başka kişilerin buyruklarına göre mi yaşadıgın bu soruya nasıl cevap verecez onu düşünelim.