qweuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim hüküm var hüküm var yeri geliyor bende hüküm veriyorum hayatımla ilgili veya ailemle ilgili veya işlerimle ilgi v.s v.s ben bu hükümlerden bahsetmiyorum din altında hiç kimse hüküm veremez din allaha mahsustur dinin sahibi allahtır o hüküm verebilir sadece peygamber veremez hiç kimse veremez sen bakma önüne gelen şu haramdır şu helaldir yok caizdir o şöyledir yok böyledir herkes önüne geleni söylüyor sana tavsiyem dini yasamak istiyorsan dinini direk sahibinden ögren kuranı kerimde herşeyden bahsetmiş hiç birşeyi eksik değildir ne yapacakların ne yapmayacakların hepsi teker teker yazılı hayırlı günler.
İnanın bu düşünce de idim bende çok tartıştım hüküm ayetlerini ezbere bilirim sırf o tartışmalardan ama sonradan öğrendim her şeyi araştırınca size de tavsiyem budur belli araştırmayı tartışmayı seven birisiniz bazı detaylar var ki gözden kaçınca insan böyle net konuşuyor ben bunu çok yaptım o kadar pişmanım ki bir çok kişiye yanlış bilgiler ile kafa tuttum zamanında bir kaç ayete dayanarak fakat olay benim bildiğim gibi değildi bu konuda ufak da olsa bir zaman ayırıp 1 2 gününüzü verip araştırma yapmanızı isterim şahsen 1 yılım bu konuya gitti size de başarılar dilerim araştıracak iseniz eğer
hayırlı günler dilerim vesselam.