cocobongo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tavsiyem
1) 10 günde 1 tartılın
2)Ekmeği komple kesmeniz sağlığızda büyük olumsuzluklara neden olabilir.Azaltın ama tamamen kesmeyin glutensiz ürünler kullanmanız faydanıza olabilir.
3)Günde 2 öğün beslenirken kimsenin dikkat etmediği bir nokta var organ kaslarınızın erimesine neden olabilir bunu aklınızdan çıkarmayın kilo veriyim derken sağlığınızdan olmayın organ kaslarınızın erimesi kaynaklı.
4)Patates mısır gibi besinler direk şekerdir çok fazla kullanmayınız.
5)Maddi durumunuz varsa bir diyetisyenle çalışın doktorlar beslenme uzmanları değildir diyet yazmaları bile doğru karşılanmaz.
Kalori açığından dolayı eriyecekse kaç öğün yediğinin bir önemi olmaz kanaatindeyim. Günde 5-6 öğün yemenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, zira bende reflü problemi de var.
Bu arada Yavuz Yörükoğlu kalp damar cerrahisi uzmanıdır, haliyle beslenme ile ilgilenen bir alan, açıkçası 25 yaşındaki beslenme uzmanı yerine, 65 yaşındaki kalp damar cerrahisi profesörüne daha çok güveniyorum, benim kanaatim bu yönde.

Beslenme ve diyetetik okuyup da bilimsel olarak kanıtlanmamış şeyler söyleyen, yanlış tavsiyeler veren çok genç diyetisyen var.