Bakın erkeğin altın takması dinimizce haram olabilir. Buna sonuna kadar katılıyorum. Ancak örnek veriyorum yarın nişanım var. Eşim olacak kişinin ailesi bana beyaz altın alyans aldı. Ben bir süre kullanacağım. Daha sonra aynı yüzüğün gümüşünü yaptırtıp öyle kullanmayı planlıyorum. Şimdi ki anlatacağım bir çok kişi için bla bla bla olacak. Bir yakınımın 4 yıl çocuğu olmadı. Altın yüzük kullanıyordu. Bir yakını çıkar o yüzüğü dedikten 1 ay sonra eşi hamile kalmış. Bunlar dışarda anlatılsa furya der geçerdim ama sözüne çok güvendiğim bir yakınım anlattı. Kimisi için saçma gelir kimisi buna inanır bilemem ama geçmişten bugüne bu söyleniyorsa biraz mantıklı düşünmek lazım. Altın takan adam süper güç olmuyor. Diğer insanlardan ayıracak bir özelliğe de sahip olmuyor. Senin hayatına kattığı hiç bir artısı yok. Yani büyü işlerinin haram olmasını anlarım. Direk müdahale olduğunu söylüyorlar çünkü Böylesine gereksiz bir şey için neden erkeğe haramdır denilmiş? Yani bunu ortaya atanların ne gibi bir kazancı olabilir? Büyüklerinizin sözünü dinleyin. Kullanma diyorlarsa kullanmayın.