Şuan çok yüksek şansınız var eskiden "
kamu yönetimi " Yedek subay imkanı yok gibi bir şeydi yani o zaman sorsalardı derdim ki imkanı yok heveslenme şimdi bir şey diyemiyorum gelme oranı çok yüksek. Artık nitelik artırma ve açığı azaltma için alım yapıyor. Şuan 6 aya düştü yine 6 ay yapmak isteyen üni mezunları eskisi gibi Subay gözüküyor mu onu bilemiyorum mesela. Ben Darbeden iki ay önce doğuda yaptım mesela ben kısa dönemdim ama sicilimde yedek subay gözüküyordu, bir arkadaşımız askeri mahkemeye çıktı ondada yedek subay gözüküyordu ama asker olarak yargılandı. 15 Temmuzdan sonra ve 6 aya düşürülmesi ile yeni bir mantık gelmiş olabilir.
Keza yine örnek vereyim Darbe sonrası çokça eleştirilen Tsk tarafından darbeye karışan subay sayısı %x dediler sonra düzeltiler çünkü o %x de sözleşmeli ve kadrolu subay dışında yedek subayları hatta kısa dönem üni mezunları katıp düşük göstermişlerdi sonradan sözleşme ve kadrolu olarak düzeltim yaptıklarında oran ciddi büyüktü.
Şuan olmanız yüksek bir ihtimal gibi duruyor.
@KraLL54; arkadaş da teknik ve güzel bir bilgi vermiş bu konuda.
Katılıyorum, Ordu'nun büyük bir bölümü Irak ve Suriye gibi operasyon bölgelerinde olduğu için Batıda bulunan birçok kışlada Asteğmenler ciddi sorumluluklar alıyorlar.
Yine Doğu'da da benzer durum söz konusu. Ben görev yaparken benden rütbeli 3 kişi vardı, biri bölük komutanım, biri kantin başkanı diğeri de tabur komutanım.
Doğu'da komutan görmeden 9 ay görev yaptık, kimse bulunduğum tepeye gelip gitmezdi.
Asteğmenler birçok sebepten dolayı ordunun vazgeçilmez rütbeleri arasındadır ve son yıllarda çok fazla alım yapılmaktadır.
** Kimsenin almaya yüreğinin yetmediği zimmetleri Asteğmenler tek imzada alırlar çünkü ne aldıklarını bilmezler