mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Web sektörünün can alıcı noktası da o. Misal site yaparsın ortaya koyarsın. Çalmayı bırak birebir aynısını yapan da çıkar ve ortaya koyduğun ürünü senin sattığın fiyatın altında satar. Özellikle PHP dili şifreleme konusunda ileri düzeyde bir şifreleme sistemi gelmedikçe lisanlama sorunu çözülmeyecek.

Bu konuda çok araştırma yaptım ama ioncube iyi deseler dahi kırılabiliyor. Her ne kadar emek verdiğiniz çalışmaları herkes öğrenmesin sistemini veya lisanslı olsun diyorsunuz ama illa biri çıkıp kırıyor.

Bilgisayar yazılımları bile kırılabiliyorken web sistemleri bebek oyuncağı haline gelmiş. Adam çekirdek çıtlar gibi kırıyor günde 5-10 ve bunu yüzsüzlükle anlatıyor gurur duyuyor kendisiyle. Böyleleri de var yani.

Bu tür insanlar her zaman var olacak. Onlarsız da olmuyor be

Ben bile yaptığım yazılımları daha düne kadar popüler kaynak kod şifreleme sistem yazılımları ile şifreliyordum ama baktım adamın teki kırmış 😅 ama sanki benim haberim yok rahat takılıyor. Bunu da programla birlikte gelen ve benim yazdığım sistemdeki çalışma akışını bozan şeyleri tespit edip bana raporlayan bir yazılımım ile görebiliyorum. Aslında güzel bir şey değil ama naparsın işte böyle şeylere göz yummak olmuyor. Adama ulaştım nasıl kırdın diye sordum adam şaşırdı nasıl buldun felan ama işte o illegalciyse 😂 bizde legalci illegallerdeniz ahahah 🤣 yani tuzak kurmak her zaman yaptığım şeylerden biridir. Seviyorum böyle insanları.

Bende sizin yorumunuza istinaden başından geçen bir anıyı paylaştım umarım sıkmamışımdır ve tanımadığım halde tanışmak isterim.
Adamın sistemi kırıp kırmadığı konusunda yakalasam ne fayda? Sistem bir kere onun eline geçmiş durumda. Ha o sistemin calısmasını engelleyecek bir yol var mı var. Oda sistemde olmazsa olmaz bir dosyayı başka bir sistemde barındırmak. Bunu düşünmedik mi düşündük elbette. Ama o dosyanın olduğu sistem bağlantı hattası verdiğinde büyük sıkıntılar oluyor.

Demem oki bir kere düştümü ***** camiasına dahada ifah olmaz o evlat. Sadece ben değilim bu konuda muzdarip olan. Çok tanınmış script sahipleri yazmaya çekiniyordur belkide. Benim gibi isyan eden çok insan var birtek ben değilim malesef.

Okuduk güzel bir anı oldu bizim için teşekkür ederiz . Ben artık emeğin hiç edilmesine müsama göstermeyeceğim bu yüzden bırakıyorum script sektörünü. Bundan sonra kurumsal hizmet Ederi neyse bedeli odur. 100 200 den kazanmaya çalışıp sistemin çalınması tehklikesini göz önüne almaktansa böyle çalışmaya karar verdim artık.