Tüm önlemleri alıp error_logda yada dosyalarda hiçbirşey bulamayınca insan kafayı yiyor malesef. Nereden daldı? Minimum 100'den sattığımız ürünlere daha ne kadar önlem almalıyız ki? Herşeyi kapalı. Yetkilendirmeli kullanıcı veriyorsun demoya ama bir şekilde düşüyor wareze. Yada sattığın kişi bilgileri basit bilgiler ile dolduruyor onun sistemi üzerinden wareze düşüyor.
Lisanslı satmak istesen kimse yanaşmıyor lisanlı almaya alayım köşede dursun son kullanıcıya ben satarım diye düşünüyor. Hadi onuda geçtim lisanslı satıyorsun lisansı ioncube ile şifreliyorsun. Aylık 10 euro karşılında üyelik veren bir sitede son sürüm ioncube çözülüyor
Bu şartlar altında emek verip geliştirip burada yada internet üzerinde satmak artık mantıklı gelmiyor bana. İçim acıyor vallahi. Evladımı kaybetmişim gibi hissediyorum.
Körelme konusunda endişeniz olmasın. Localhost benim sıgınagımdır. Şu mesajı yazarken bile yeni bir sistem geliştiriyorum ama satmayacağım orası kesin (=
Web sektörünün can alıcı noktası da o. Misal site yaparsın ortaya koyarsın. Çalmayı bırak birebir aynısını yapan da çıkar ve ortaya koyduğun ürünü senin sattığın fiyatın altında satar. Özellikle PHP dili şifreleme konusunda ileri düzeyde bir şifreleme sistemi gelmedikçe lisanlama sorunu çözülmeyecek.
Bu konuda çok araştırma yaptım ama ioncube iyi deseler dahi kırılabiliyor. Her ne kadar emek verdiğiniz çalışmaları herkes öğrenmesin sistemini veya lisanslı olsun diyorsunuz ama illa biri çıkıp kırıyor.
Bilgisayar yazılımları bile kırılabiliyorken web sistemleri bebek oyuncağı haline gelmiş. Adam çekirdek çıtlar gibi kırıyor günde 5-10 ve bunu yüzsüzlükle anlatıyor gurur duyuyor kendisiyle. Böyleleri de var yani.
Bu tür insanlar her zaman var olacak. Onlarsız da olmuyor be
Ben bile yaptığım yazılımları daha düne kadar popüler kaynak kod şifreleme sistem yazılımları ile şifreliyordum ama baktım adamın teki kırmış 😅 ama sanki benim haberim yok rahat takılıyor. Bunu da programla birlikte gelen ve benim yazdığım sistemdeki çalışma akışını bozan şeyleri tespit edip bana raporlayan bir yazılımım ile görebiliyorum. Aslında güzel bir şey değil ama naparsın işte böyle şeylere göz yummak olmuyor. Adama ulaştım nasıl kırdın diye sordum adam şaşırdı nasıl buldun felan ama işte o illegalciyse 😂 bizde legalci illegallerdeniz ahahah 🤣 yani tuzak kurmak her zaman yaptığım şeylerden biridir. Seviyorum böyle insanları.
Bende sizin yorumunuza istinaden başından geçen bir anıyı paylaştım umarım sıkmamışımdır ve tanımadığım halde tanışmak isterim.