( Bu arada iş arıyorum arkadaşlar, sanal veya real işveren var ise iletişime geçerse memnun olurum. Skype : r10disk@yandex.com ) Arkadaşlar şimdi size bir kargo firmasında 8 saatlik iş tecrübemden bahsedeceğim.
- Facebook ve İnstgram iş alımı sayfalarının bir çoğunda dolaşan XXX Kargoya günlük 110 TL ile işci alınacaktır ilanlarını görmüşsünüzdür.
İşe ihtiyacım olduğu için iletişime geçtim, akşam saat 21:00 sularıydı, aracı bir firma ile görüştüm, akşam saat 21:00 olmasına rağmen bana hemen işe başlayabilirmsiniz diye sordu benimde ihtiyacım olduğu için evet dedim.
Hemen benden kimliğimin fotoğrafını istedi, neden istediğini sorduğumda ise SGK Girşi yapacağını söyledi, peki dedim ve gönderdim. Yaklaşiık 30 dakkika sonra sigorta kayıdını yapmıştı ve pdf olarak göndermişti.
Herneyse SGK girişide yapıldığına göre hamballığa başlıyoruz, gece saat 23:30 da Servis geldi ve beni bulunduğum konumdan aldı.
Tabii içimde çok hoş bir heyecan, hem güzel bir firma diyorum hem maaş olarak beni ayakta tutar diyorum hemde sigorta girişi var diye seviniyorum taaaaki gerçekleri görene kadar.
Servis bizi indirdi, girişte güvenlik önce içeriye alıyor, üzerinizde ne var ne yoksa hepsini alıyor ( Telefon, cüzdan, sigara ) Güvenlikci beye herşeyi teslim ettik tabi heyecan artıyor büyük bir hevesle girdik içeriye.
Yaklaşık 60 Kişi çalışıyor, içeriye girince neye uğradığımı şaşırdım.
Heryerde kargolar var, ve içeriye onların üzerine basarak ilerliyoruz.
İş başına geldik Kamyonetlere Kargoları yüklüyoruz, bizim başımızda duran '' Çavuş '' Olarak nitelendirilen arkadaş bize ne yapmamız gerektiğini anlatıyor, biriniz kamyonetin içerisine geçin, diğeriniz kargoları yükleyin diyor.
Tabii biz ne bilelim kargoların havada uçuştuğunu tek tek alıp sıralı bir şekilde düzüyoruz, bahsettiğim '' Çavuş '' geldi gülerek ne yapıyorsunuz dedi kargoları yüklüyoruz deyince bi hayli gülmeye devam etti böyle devam ederseniz 8 saate bir kamyonet doldurmazsanız sen al kamyonetin içine at içeridekide düzsün dedi ben hala inanamıyorum nasıl olacak diye düşünüyorum
. '' Çavuş '' Olan arkadaş geldi ne var ne yoksa hepsini Kamyonetin içine fırlatıyor yahu şaka gibi. Paketlerin üzerinde kocaman '' Dikkat Kırılır '' Uyarısı var adam bildiğiniz hepsini havada uçuşturuyor kırılan tabaklar v.s oluyor adama kırılıyor bunlar diyorum boşver sen at gitsin diyor.
Herneyse her ne kadar hoşuma gitmesede sonuçta orada çalışan herkes kargoları fırlatıyordu ve benimde çalışmam gerektiği için devam ettim.
Bu esnada o kadar çok ter akıyor ki, inanamazsınız hayatımda böyle bir iş görmedim. Hem çok ağır, hem çok adaletsiz, hemde hakkettiğinizin yarısını bile vermiyorlar. '' Patron '' olarak nitelendirdikleri adam geldi bağırıyor, daha hızlı çalışın bu ne yavaşlık devam edin devam edin diyor. Bildiğiniz kendimizi Almanya'ya gitmişte, çalışma izni olmadan kaçak çalışanlar gibi hissettik. Çok farklı bir deneyimdi.
Gece 00:00 İş başı sabah 08:00 İş bitişi. Sadece 1 kere mola verildi oda 15 dakkika. Bulunduğumuz bölge sanayinin içerisi, ve yemek yok kimseye yemek verilmiyor ve yakınlarda hiçbir yerde yemek yiyebileceğiniz bir yer yok, bakkal dahi yok. Bu bildiğiniz insanlığa yapılan bir saygısızlıktır. Hem satıcıya, hem alıcıya, hem çalışana çok büyük bir saygısızlık var. Buna bir dur denilmeli.
-
Benden bir not, arkadaşlar birşey gönderirken çok iyi sarın, size yemin ediyorum ki kargoların hepsi havada uçuşuyor, telefonlar, laptoplar, bilgisiyar kasaları, kişisel bakım ürünleri, tabak, çanak hiç fark etmeksizin hepsi havada uçuyor. Ayrıca Kargo geldiği zaman kurye yanınızdan ayrılmadan kargoyu inceleyin, açıp bakın hasar var ise o kargoyu tekrar kuryeye verin aksi takdirde bir hak iddia edemezsiniz.
- Biraz uzun bir yazı oldu, kusura bakmayın ama hem sizleri bilgilendirmek istedim hemde kendi tecrübemden bahsetmek istedim.