aizguden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar;

Türkçe Adsense hesabı ile İngilizce yada farklı bir dilde site açarsanız ve gelir elde etmeye başlarsanız hesabınız Türk Lirası üzerinden olması sebebiyle ilgili ülkenin para biriminden TL'ye çevrilerek hesabınıza yansıyacaktır. Yani, adsense hesabı ile site dili arasında bağ olmasına gerek yoktur. Örneğin, ingilizce siteden 1 dolar değerinde tıklama aldınız. Hesabınıza 1 dolar değil yaklaşık 8.5 TL bakiye görünecektir. (Kur değerine göre değişebilir.) Zaten, İngilizce site ile yalnızca dolar yada euro kazanmazsınız. Birçok ülkedek ziyaretçi çektiğiniz için birçok farklı ülkenin para biriminden gelir elde edersiniz ve kur farkına göre hesabınıza TL olarak yansır.

O halde neden İngiltere / Almanya adsense hesapları satılıyor yada tercih ediliyor diye düşünebilirsiniz. Burada ki etken vergiden kaçınmak için yapılan işlemdir.
Alakası yok hocam kendi ingilizce haber sitem vardı 4 ay gibi bir sürede 40 k görüntülenme almıştı ama en başta yaptıgım hata tr adsense açmak olmuştu .O siteden kazandıgım tüm para sadece 500 tl idi ve ben hergün haber girmek zorunda kalıyordum geçenlerde kapattım uğraşamadığımdan dolayı şimdi tr onaylı adsense hesabım var 4-5 tane site yapıp makalelerini girip bırakacağım bakalım ne olacak.