bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ICANN tarafından iptal edilmedi, devlet yetkili kurumu değiştirdi. (hatta dava vs uzun sürdü) ODTÜ'de metunic diye bir servis açtı.

Taşıma zorunluluğu diğer uzantılar için anladığım kadarıyla ve bu zaten geçmişte yapıldı. Resmi uzantılar hala nic.tr üzerinden işlem yapılıyor. Şu şekilde bilgi var.

Gov.tr, edu.tr, tsk.tr, k12.tr, pol.tr ve kep.tr uzantılı alan adları için AKTARIM zorunlu değildir.

https://nic.tr/index.php?USRACTN=STA...65104101990816

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 15.12.2020 tarihli ve 2020/DK-BTD/346 numaralı kararı ile Belgeli Tahsis Edilecek İnternet Alan Adlarına İlişkin Usul ve Esaslar belgesi yayınlanmıştır (https://www.btk.gov.tr/uploads/board...web.pdf).Madde 4 uyarınca TRABİS üzerinden av.tr, dr.tr ve bel.tr uzantılı alan adları için doğrudan hizmet verilmeyecektir. Nic.TR'den TRABİS'e geçiş kapsamında av.tr, dr.tr ve bel.tr uzantılı alan adlarının da kayıt operatörlerine aktarılması gerekmektedir. Gov.tr, edu.tr, tsk.tr, pol.tr, k12.tr ve kep.tr uzantılı alan adlarının aktarımı zorunlu değildir.

https://nic.tr/index.php?USRACTN=STA...65104101341015
hocam şu an geçiş sürecindeler TRABİS sistemi aktif olduğunda tamamen kapatılacak bununla ilgili açıklamalarıda mevcut,
ayrıca icann tarafından BTK yetkilendirildi nic.tr den yetkilendirme alındı ; https://www.aa.com.tr/tr/bilim-tekno...edildi/1473554