Merhaba arkadaşlar e-ticaret alışverişi ile ilgili olarak yaşadığım olumsuz bir durum var bununla ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var özellikle başına gelen arkadaşlar tecrübelerini aktarırlar ise çok sevinirim.
Teknosa sitesi üzerinden buzdolabı siparişi oluşturdum... Sonrasında ürün teslimatı olarak horoz lojistik firması görevlendirilmiş ve ürünü adrese teslim şekilde giriş yapıldı.. Birkaç gün sonra lojistik beni aradı ve adresime ürünü getireceğini söyledi ve evde olup olmadığımı teyit etti bende gelmelerini söyledim. Asıl olaylar bundan sonra başladı; ürün kapıya geldi ve daire kapısına kadar çıkması gerekiyordu normalde apartman içi yada asansör müsait ise... (teknosanın lojistik ile bu şekilde anlaşması mevcut teyit ettim) Ancak lojistik ten gelen arkadaşlar sadece 2 kişi bu kişilerden birisi 16-17 yaşlarında bir delikanlı, çocuk diyebileceğimiz yaşlarda muhtemelen sigortasız bir şekilde çalıştırılıyor tabi burası ayrı bir durum oraya girmeyelim.. 2 kişiden diğeri de orta yaşın üstünde fiziksel olarak aldığım dolabı taşımaya müsait olmayan bir amcamız... Aldığım dolap 515kg kısaca yarım ton bir dolap...
Tabi bende soru işaretleri oluşmaya başladı bu ürün nasıl çıkacak daire kapısına diye... Çünkü asansöre ambalajı ile sığmamakta, ambalajı açık şekilde girebilir ancak ambalajı sadece yetkili servis açabiliyor... Dolayısıyla
ambalajı ile birlikte merdivenlerden çıkması gerekti... Bu noktada taşımacı olan bu iki arkadaş benden yardım istedi taşıma için fakat benim bel ile ilgili sağlık problemim olduğundan red cevabı verdim ve başkada kimse yoktu zaten yardım edicek... Bu noktada arkadaşlara ben çok az kişi getirdiklerini bu şekilde bu dolabı taşıyamayacaklarını isterlerse daha sonra birkaç kişi daha getirip teslim edebileceklerini belirttim... Sonuçta bu benim sorunum değil fakat elimden geldiğince onlara kolaylık tanımaya çalıştım... Fakat bu teklifi kabul etmeyerek kendileri taşımaya kalktı bende taşıma esnasında video çekeceğimi herhangi bir zararda dolabı çarpmak yada düşürmek noktasında kayıt altına alacağımı belirttim. Korktuğum başıma geldi dolabı yan şekilde merdivenlere büyük bir gürültü eşliğinde düşürdüler...

( Tabi ben bu hengame içinde telefon video çekiyor sanarak o kısmı çekemedim. Video formatında değilmiş telefon... Sonrasında video çekimini başlattım fakat iş işten geçti... Ben bu dolabı hasar tespit tutanağı tutmadan almayacağımı teslim kağıdına imza atmayacağımı belirttim. Çünkü fiziksel olarak dış kolide büyük hasar mevcuttu bunu göze alamazdım fiyatı oldukça yüksek bir üründü. Bu amca hasar tutanağı hazırlamayacağını kati suretle belirtti. Bende bu noktada imza atıp teslim almayacağımı belirttim. Tabi bu mevzu yaklaşık 1 saat 30 dakika apartman içinde kavga doğurdu. (sözlü). Sonuç olarak ben imza atmadım ürünü almadım ve onlarda geri götürdüler. Sonrasında teknosa ile telefon görüşmesi yaparak bütün olanları anlattım ve rapor oluşturdular buna istinaden para iadesi almak istediğimi belirttim. Konuyla ilgili olarak takip numarasını kontrol ettiğimde dolap hala bulunduğum ilde bekliyor... Bu durumu araştırdığımda teknosanın ürünü geri çağırması gerekiyormuş.. Ürün teknosaya ulaşmadan hiçbir işlem yapılamıyor... Ancak teknosanın ürünü çağırmaya niyeti olduğunu düşünmüyorum ve duruma karşılık kendimi ne yapmam gerektiği konusunda eğitmeye çalışıyorum...

Teknosa ile görüştüğümde tahmini bile olsa hiçbir süre veremiyorlar..Şikayet var sitesinde de buna benzer çok fazla olay var ve aylarca iade bekleyen ancak hiçbir şekilde işlem yapılmayan durumlar mevcut... çok uzun oldu arkadaşlar üzgünüm fakat oldukça özetlemeye çalıştım... mesajlarınızı bekliyorum...