500 sene sonrasini dusunen abd afganistanda neden dursunki ? 20 sene boyunca abd afganistanda uyusturucu stogunu doldurdu daha gerek yok simdi bundan sonra taliban abd karsiti hic bir icraat yapamaz biliyorki basina buyuk isler alacak neyse uzatmayim

abd istedigi zaman afganistana girer istedigi zamanda cikar bunu Kim inkar edebilir ? Aramizda sizce abd ye karsi koyabilecek guc olsaydi simdiye kadar samar oglanina cevirmezlermiydi ? Hangi biriniz veya birimiz tam olarak abd nin silah gucunu hesap edebiliyormuyuz ? Hic baska ulkeler gibi simarik simarik artistlik yaptiklarini gordunuzmu ? Abd yerine baska ulke ayni guce sahip olsaydi dunyanin her yerinde suanda savaslar var olurdu buna emin olun ornegin vicdansiz cinliler dusunsenize abd nin yerinde olsaydi ? Veya para icin anasini kiz kardesini veya vodka sarap karsiligi halen satabilecek kaba ruslar ? Neyse ben abd de yasiyorum buradaki insanlar suan bu forumdaki hepimizden dahada bezmis durumdalar ve kesinlikle savas istemiyorlar bunun uzerine basa basa tekrar edebilirim uzun lafin kisasi talibani destekleyen zihniyet yapisi bence daha kotu .....ulkede adamlarin elemanlari koylerden veya sehirlerden kucuk kizlari kafalarina gore goturebiliyorlar yani burada bu yazimi okuyan herkese burayi dikkat etmesini istiyorum bakin ornegin abd icin calisanlara satilmis diyenler hangi birimizin ailesine bir ulkede cete gibi gezen pis insanlar gibi birileri gelip o serefsizligi yapani yasatiriz ? Zaten abd icin calisan kisilerin bazilari taliban tarafindan magdur edilmis kisiler ... binlerce kadin feryad ediyor illet etmisler artik sapik pis tiplerden.... dindariz ayagina kucucuk cocuklari alikoyup kendilerine zorla es yapmislar istemeyenleride sonra zaten vurup oldurmusler... Varmi aramizda buna eyvallah diyebilecek ? Ee canim abd liker tecavuz etmedimi ? Ulkede hep gozlemciler vardi onca sene neyse... tekrar edeyim abd bugun de yarinda 10 sene sonrada her daim istedigi zaman girebilir icinden bile gecebilir adamlarin sistemi farkli o bolgedekileri birbirine dusurmek neyse konu uzar gider abd cok para harcamismis vesaire ... olsun adamlar yenisini basar zaten hesap sorabilecek ne guc nede sistem halen yok