bbthns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim bir üstteki mesajımı oku. Ben de memnun değilim durumdan, küçücük çocukların ekonomi konuşmasından hele hiç değilim. Ama ne yapalım bak kurtaramıyoruz bu bataklıktan ülkemizi, ama hayallerimiz için elimizi taşın altına koymamız gerekiyorsa mecbur yapmalıyız. Bu ne olursa olsun, yurtdışına çıkma hayali mi kuruyorsun oturup ağlamakla düşünmekle olmuyor gerekirse çalışacak para biriktirecek gideceksin yurtdışına. Oldu sen otur evinde annen baban sana baksın 30 yaşına kadar.
Öncelikle hocam diye hitap edersen sevinirim. Ülkede ki sorunları dile getirmiyorum ben siyasette yapmıyorum hocam. Dediğin tek bir nokta bana göre yanlış geldi o yüzden yazmak istedim yoksa çaba konusunda sende haklısın. Eziklik psikolojisi yazdığın kısım ise tamamen yanlıs. Ben 25 yaşindayım ve tarih öğretmenligi mezunuyum ve 40 liraya dahi iş bulamıyorum. Iş bulamadığı için bu hocamız ezikmi oldu? Yurt dışına kaçan herkes ekonomik sorunlardan dolayımı kaçıyor hem neden kaçsın? Cennet gibi vatanı varken elin gavurunun pisliğinimi temizlesin? Bu hocamızda zaten onu belirtmiş ve sen halen ağlamayla olmuyor o işler diyorsun. Belki kazandıgı parayla, kişisel ihtiyaçlarını bile karşilayamıyor? Lütfen karşınızdaki insanın durumunu anlamadan bilmeden ağlama, eziklik psikolojisinden çık gibi söylemlerde bulunmayın. Hadi iyi forumlar dilerim.