byte34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, amacınızın piyasayı düşürmek olmadığını belirtmişsiniz ama yaptığınız şeyin tam olarak bu olduğunu farkındasınızdır sanırım. Projeniz için aldığınız fiyat teklifi yüksek gelince programlama öğrenen biri olmanıza rağmen, iyi bir yazılımcı olduğunuzu ve çoğu kişiden iyi olduğunuzu iddia ettiğiniz için sıradan bir yazılım mühendisi olarak aşağıdaki soruları cevaplamanızı rica ediyorum

Neredeyse her projede kullandığımız bu veri yapılarını daha önce kullandınız mı?
  • Linked List
  • Stack
  • Queue
  • Binary Tree
  • Binary Search Tree
  • Heap
  • Hashing
  • Graph
Aşağıdaki programlama paradigmalarından hangisi hakkında tam anlamıyla bilgi sahibisiniz?
  • Aspect-oriented
  • Functional-oriented
  • Object-oriented
  • Post-object
  • Structured
Aşağıdaki programlamanın temelini oluşturan bazı algoritmaları daha önce bir projede kullandınız mı?
  • Searching
  • Sorting
  • Parsing
  • Numerical Analysis
En önemli konulardan biri olan en basitinden bir for döngüsü yazarken bile düşünmeniz ve hesaplamanız gereken time complexity hakkında bilgi sahibi misiniz? Muhtemelen daha önce Big o notation duymamışsınızdır duyduysanız kullanımında bir örnek verebilir misiniz?

Kullandığınız programlama dilinin nasıl derlendiğini iyi bir yazılımcı olarak eminim biliyorsunuzdur hatta kendi derleyicinizi bile yazabilirsiniz. Compiler konusu ile ilgili aşağıdaki terimler hakkında aylarca süren bir eğitim aldınız mı?
  • Linkers
  • Interpreters
  • Compiler optimization
  • Loaders
  • Parsers
Bu programlama metodolojileri hakkında eğitim aldınız mı? (Her birinin bir çok alt dalı var.)
  • Agile
  • Heavyweight
  • Metamodels
Bu sorular bitmez sizin de moralinizi daha fazla bozmaya gerek yok. Kısacası bu işi Udemy veya Youtube gibi video paylaşım & eğitim platformlarından eksik ve en basit haliyle de öğrenip yapabilirsiniz yıllarca üniversitede eğitim alıp yıllarca da iş hayatında tecrübe edinipte yapabilirsiniz. Unutmayın ki asla çıkan sonuç aynı olmayacaktır dolayısıyla fiyat farkının sebebini daha rahat algılayabilirsiniz.

(Not: Amacım baltalama değildir sadece bu tarz komik fiyatlara 2 eğitim videosu izleyip yazılım hizmeti veren üstelik profesyonel olduğunu iddia eden kişilerle gerçekten eğitimli ve tecrübeli mühendislerin verdiği hizmetin karıştırılmasını istemiyorum.)
Ah be hocam kampanyayı kaçırdınız, bir sonrakine inşallah.

Not: burada saatlerde polemiğe girebiliriz ama gerek bile yok ben insanlara laf anlatamıyorum daha doğrusu insanlar laf anlamak istemiyor boşverin kafaya takmayın ben konuyu kuralları uygun bir şekilde oluşturdum siz derdinizi hintli yazılımcılara anlatın.