Son zamanlarda en çok yakınılan söylenen şeyler bunlar. Kesinlikle haklı bir zerzeniş buna itirazım yok. Çareyi kimse konuşmuyor. Çare, TL ile çalışmamak, bugün 12 bin lira maaş alsak 1.500 dolar zor ediyor sanırım. Ya yurt dışına gitmek yada yurt içinde doviz ile maaş alınabilecek iş bulabilecek seviyeye gelmek.
Bugün kendimle kıyaslayamacak üstat diyebileceğim yazılım geliştiricilerin çalıştığı yurt içinde büyük diyebileceğim firmadan aldığı maaş 15 bini geçmiyor. Etse dolar bazında 2 bin dolar etmiyor bile...
Yurt dışına freelance iş yapan adam; 1 saatlik iş için 50$ 100$ alıyor. Bu ülkede yaşayabilmek için doviz kazanmak şart başka bir yolu yok, yada gitmek...
Hocam keşke her şey parayla sonuçlansa evet burada ki ve hayallerin bir çoğunun sonucu parada ama bir üst yorumda ben belirttim. Bilim insanı olmakla alakalı ben şahsen ülkeme bu alanda hizmet etmek isterdim küçükken bundan 5 6 yıl öncesinden 2 yıl öncesine kadar uzay, fizik gibi bir çok alanda araştırma yapardım. Şuan sadece yazılım, grafik, e-ticaret gibi temelinde sadece büyük para kazanmak olan hayaller için uğraşıyoruz..