Evet Google için bir farkı yok o iki linkin. Çünkü Google diyor ki benim botlarım için oraya ne yazdığınızın bizim için bir önemi yok.
Fakat kullanıcıların kafalarının karışmamasını istiyorsanız siteismi.com/page=2123.html ziyade siteismi.com/sayfa-adi daha yardımcı olabilir. Fakat Google için hiçbir anlamı yok. Takip etmiyorlar bu linkleri.
Video'yu zamanlı olarak 1:45'den izleyebilirsiniz,
https://youtu.be/87NIFnSAvDw?t=105
hocam teşekkürler video katkısı için, o videoyu biliyorum, urlde anahtar kelime önemsiz bir rol oynar, imkanınız varsa (wordpress vs. cms sistemlerin gibi) kullanın, yoksa da problem değil gibisinden birşeyler diyordu. Tabi bu bilgiler hala geçerli mi? o videodan sonra kaç tane radikal güncelleme geldi, bundan da asla emin olamayız. şöyle örnek vereyim, 2021 başında url optimizasonuna gittiğim kendi sitelerimin birisinde, aslında amacım url de yıl geçen 2019, 2017 vs. güncellemekti sadece, sonuçları görmek adına. Ancak bazı içeriklerde, urllerin /8986.html olarak kaldıgını gördüm. Sebebi ise, başlık girmeyi unutup yayına aldıgımdan wordpress otomatik bir sayı atamış urlye, başlıgı sonradan değiştirmişim ama url kalmış. Benim için de bir fırsat doğdu test yapabilmem adına. Bu tip bir kaç içerikte, urlyi de değiştirdim sitadi.com/konu-icerigi.html şeklinde, başka da birşey değiştirmedim. Ve yılları sildiğim urller ile beraber o bir kaçını da aynı şekilde takip ettim, ve siteaadi.com/723913.html den siteadi.com/konu-cerigi.html ye geçen yazıların sıralamalarında olumlu yönde değişimler izledim. Benim bu tecrübem nedense o vatandaşın 2019 yılında dediklerine pek uymadı

Herneyse, aslında benim demek istediğim bu değildi mesajımda.
kendiniz de demisşiniz, "
kullanıcıların kafalarının karışmamasını istiyorsanız "

Ben de aslında kütüphane adresi örneğinde tam olarak bundan bahsettim.
kullanıcı deneyimi bir seo kriteridir, yani herhangi birşey için, seo için gerekli değil ama iyi kullanıcı deneyimi sağlar diyemeyiz. Verdiğim kütüphane adresi örneği de aslında, bu kullanıcı deneyimine istinadendi.
Anahtar kelime içeren, rastgele sayı ve harflerden, =? gibi bol sembollerden oluşmayan urller kullanıcıya güven verir. Whatsapp'a gelen, herhangi bir forumda geçen, mail ile gönderilen vs.vs. Memlekette bu spamdır ya diye güven vermeyen linki açmaya korkan kaç insan var .
siteadi.com/page=148129312.html ye nazaran
siteadi.com/elma-en-kolay-nasıl-soyulur
her zaman daha çok tıklanasıdır, bu da onu 1 adım öne geçirebilecek kriterdir. Benim düşüncem bu yönde