Merhabalar arkadaşlar,
Bu soruyu çok sık duymuşsunuzdur. MAC mi alayım yoksa Windows işletim sistemli bilgisayar mı diye.
Aynı soruyu ben de sizlere soruyorum tabi ki ufak bir kaç detay vererek.
Yıllardır Windows kullanıcısıyım ve performansı yüksek makinelerde çalıştım. (Çoğunlukla MSI)
UI/UX, İş Yönetimleri, Proje Yönetimleri, Görsel Çalışmalar, Kurgu gibi alanlarda hem gerçeğe yakın renkleri alabileceğim hem de performansı iyi olan bir sistem arayışım var. Kendi mevcut sistemimde bunu sağlayabiliyorum ancak renk konusunda emin değilim.
Ne kadar iyi monitör kullanırsam kullanayım sanki gerçek rengi alamıyorum. SRGB destekli monitörüm olmasına rağmen.
Sadede gelelim.
MAC alırsam performans dışında bana renk avantajı ortalama yüzdelik olarak kaç olur. Harici ekran kesinlikle kullanmam gerekli ve iMAC kullanmak istemiyorum. Taşınabilir bir ürün kullanmak istiyorum ve ofise geçtiğimde de bağlayabileceğim yine renk kaybını yaşamayacağım harici bir ekran olmasını istiyorum.
MAC'in kendi klavye ve mouse setini mi kullanmalıyım yoksa bana daha rahat gelen Logitech MX serisi klavye ve mouse kullanmaya devam mı etmeliyim. (2 ürününde mac uyumu var.)
13 inc Apple M1 serileri ürünleri inceledim ancak ekran boyutu benim alışkanlıklarıma göre inanılmaz küçük ve 16 inc ürünleri yok. İntel işlemci seçip 16 inc mi almalıyım.
Kısacası kafamda çok soru var ve tecrübeli arkadaşlarımdan hem ürün tavsiyesi hem de destek rica ediyorum. Bütçe sormanıza gerek yok attığınız ürünleri en yüksek fiyattan da iletebilirsiniz inceleyip bütçeme göre zaten karar vereceğim.