denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bütün konuyu okudum. Herkesin aklına, nasıl yerleştiniz sorusunun gelmesini de doğal karşılıyorum. Çünkü, aynı soruyu sormak isterdim Soruyu biraz daha genişletelim mi?
Ankara Anlaşması ile nasıl gittiğinizi ve maliyetin ne kadar olduğunu sorabilir miyim? Eşiniz orada mı çalışıyordu? Yoksa o da sizle mi gitti? Özel konulara girmek istemiyorum. Süreci öğrenmek adına soruyorum.
İngilizce seviyeniz ne düzeyde? İşlemleriniz ne kadar sürdü? Oraya gidince bir şirket açtığınızı varsayıyorum. Yani, genel olarak gidiş sürecinizden bahseder misiniz? Forum, bunu daha çok önemseyebilir Merakla okuyorum. Saygılarımı sunuyorum. Yolunuz açık olsun
Agustos 2018 de genel biri olarak ben cevay vereyim mi?

1. Inglizce biliyor ve is planini kendiniz hazirlarsaniz Maliyet sifir. Vize basvuru ucreti bile yok(tu). Inglizce bilmiyorsani 500£ karsiliginda is plani hazirlatabilir veya full danismanlik paketi 1500£ ile alabilirdiniz.
2. Benim esim calismiyordu, Bana bagli (dependand) olarak geldi.
3. Basvuruda Inglizce sarti yoktu. Ama Inglizceniz varsa veya en azindan basit seviyede biliyorsaniz isleriniz kolaylasir. Hic anlamiyorsaniz ogreninceye kadar 1 yiliniz bosa gider gibi birsey.
4. Sirket acmak cok kolay, 1 gunde acilir. Asil mesele banka hesabi acmak ve kiralik ev bulmak.
Kiralik ev bulmak icin ana sartlardan biri yillik kira bedelinin en az 3 katini kazandigini ispatlamak. Ve Uk disinda bankalari pek kaale almiyorlar. O yuzden yeni gelen biri olarak 6 ay kira + depozito pesin verdiginde daha kolay ev tutabiliyorsun.
Banka meselesi ise aslinda biraz sanstir. Ben mesela hemen gider gitmez ilk ayda acabilmistim hem de en zor hesap actiran Lloyds bankasindan.

Asil mesela buraya geldikten sona burda musteri portfoyunuzu bir an once olusturabilmek cunku Turkiyedeki musterilerden tl ile kazanip UK de GBP ile harcamak hic te surdurulebilir bir durum degildir.