ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
Ufaklık inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur.
Burada soruyu ebeveynlere güveniyor muyuz diye değiştirmeliyiz.
Kusura bakma değerli kardeşim ama bir ebeveyn olarak hatalı taraf sizsiniz.
İlk doktor teşhisi koymuş tedaviyi yazmış ve siz uygulamamışsınız.
O hastanede doktorlar bölgenizde bir salgın olduğunun farkında.
Kendiniz yazmışsınız onlarca çocuk bekliyordu salgın var diye.
Daha önce gelen çocuklara gerekli testleri yapıp enfeksiyonu teşhis edip tedavisi için antibiyotik gerektiğine karar vermişler.
Bir kaç gündür sizin çocuğunuz gibi huysuzlanan ağlayan 100 lerce çocuk gördükleri için ve salgını bildikleri için teşhisi hızla koymuş.
Aynı semptomlarla 100 çocuk geldiğinde huysuzlanan hasta çocuklara aynı testleri tekrar tekrar yapma gereği duymuyorlar.
Siz de bunu ilgisizlik olarak görüyorsunuz.
İlk doktor tedavi olarak da 200mg antibiyotik başlamaya karar vermiş.
Siz ne yapmışsınız?
Kendiniz insiyatif alıp çocuğa ağır gelebilir diye antibiyotiğe başlamamışsınız.
O doktor bilmiyor mu çocuğa neyin ağır geleceğini neyin gelmeyeceğini?
Siz kendi kararınız ile o 200mg antibiyotiğe başlamadığınız için enfeksiyon ilerlemiş ve çocuğun ateşi devam etmiş.
Bu sefer tedavi uygulamadan hastalığı ilerletip 2. kez başka özel hastaneye gitmişsiniz.
2. doktor enfeksiyon ilerlemiş 200mg yetmez 400mg antibiyotik kullanmaya karar vermiş.
Siz de anlamışsınız ki beklemeye devam ederseniz enfeksiyon daha da ilerleyecek.
Ama çocuk enfeksiyondan iyice huysuzlaştığı ve siz çocuğunuza kıyamadığınız için enjeksiyona götürmek istemişsiniz.
Çocuk ağlasa da bağırsa da çığlık atsa nefessiz kalsa da tedavisini ısrarla uygulamanız lazım.
Kontrollü şekilde ısrarla tedaviye devam etmeniz lazım.
Sonunda enjeksiyona karar verip başka bir özel hastaneye gitmişsiniz.
Son gittiğiniz özel hastanede hem para kazanmak hem de ilgi alaka gösteriyormuş gibi görünmek için önceki teşhisler doğru olmasına rağmen teste yönlendirilmişsiniz.
Test sonucu ilk doktorun haklı olduğunu yani çocukta enfeksiyon olduğunu göstermiş.
O kan ve idrar testlerini de size fatura edip sonunda antibiyotik tedavisine başlayacaklar.
Size de o testleri neden yaptınız demeyin diye size ilk doktorun yazdığı antibiyotiği değil başka bir antibiyotik yazacaklar.
Yani işin özeti.
İlk doktorun verdiği 200mg antibiyotiği anında başlasaydınız ateş en geç 6-8 saat içinde düşecekti ve çocuk 2 gün içinde iyileşmeye başlayacaktı.
Siz antibiyotik ağır gelecek diye kendi insiyatifiniz ile tedaviyi aksatttığınız için enfeksiyon ilerlemiş ve artık daha yüksek dozda antibiyotik kullanmak gerekecek.
İlaç kullanmak gerektiğinde ilaçtan kaçınırsanız hastalık ilerler.
Burada ilk doktora güvenmeyerek hata yapmışsınız ve konu altında doktorların güvenirliği sorgulanıyor.
Bence bu konuya ilk gittiğiniz doktoru keşke dahil edebilsek.
Adam teşhisi koymuş tedaviyi vermiş ve ebeveyn tedaviyi uygulamak yerine bekleyip başka doktora giderek hastalığın ilerlemesine neden olmuş.
Bir de 3 doktor da enfeksiyon olduğu konusunda fikir birliğindeyken doktorlar farklı şeyler söylüyor diyorsunuz.
Burada hata kimde?
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Tüm doktorlara aynı gün gittim. Yaşı küçük olduğu için antibiyotik bağırsaklarına zarar verebilir düşüncesi ile ateş ile atlatabilecekse hiç başlamayalım diye gezmek zorunda kaldım. Aslında ben de sizin dediğiniz gibi düşündüm zaten salgın var herkese aynı tedaviyi yazıp gönderiyorlar dedim.
Benim düştüğüm tek gaflet özele gitmişken profesör tercih edebilirdim ama ilk hastalanma olduğu için acemilik yaşadık. Allah kimsenin başına vermesin inşallah.