2. dozda babamda ekstrasistole neden oldu. Kalp ritmi aşırı şekilde bozuldu. Ciddi yan etkileri mevcut. Aşıdan olduğunu kanıtlayamıyoruz (çünkü bu konuda bırakın test yapmayı, doktor görüş bile bildiremiyor) yalnız aşı öncesine kadar adamın hiçbir şeyi yoktu. Aşıyı vurduktan 1 gün sonra adam fenalaştı.
Günlük 2000'e yakın ekstra atım oluyordu kalpte tedaviye başladık.
Ek olarak kardiyoloji kalpte kireçlenme tespit etti. Şuana kadar düzenli kontrollerini yapardı, spordan ziyade çok çalışırdı, adamda hiçbir şey yoktu; kalp sağlığı benimkinden iyiydi.
Ekleme yapmak istiyorum. Aşıdan 1 gün sonra oluşan rahatsızlık için tedaviye başlamıştık. 2 haftası bitti, bugün kardiyolojiye gittik. Kalpte kireçlenme oluşturmuştu, 2 hafta içinde kireçlenmesi geçti. Nasıl oldu biz de anlamadık. Dediğim gibi düzenli spor yapıyordu sürekli . Normalde bu kadar kısa sürede kireçlenmenin geçmesi imkansız gibi bir şey. Yani şuan durumu gayet iyi ve iyileşmeye başladı. Kısaca eğer babamın ciddi bir kalp rahatsızlığı olsaydı belki de durum çok farklı olurdu. Aşı piyasaya sürüldüğünde erken diye düşünüyordum, haklıymışım ve fikrim hala değişmedi.